Реклама / Ads
14| 7398 |01.09.2011 НОВИНИ

Премиерът стартира пътя за Маказа

.
За 20 години в управлението ДПС не е направило нищо, за да осигури европейски стандарт на живот на местните хора и да гарантира свободното движение през границата.
 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с министрите Росен Плевнелиев, Ивайло Московски и Мирослав Найденов направи днес първа копка на втория лот от пътя през Маказа – отсечката Кърджали-Подкова.

Сегашното правителство отваря проходи, строи магистрали и то в условия на финансова криза. Прави всичко възможно през следващия програмен период 2014-2020 г българите да се движат по изцяло европейски пътища, каза още Борисов.
 

Вторият лот от пътя през Маказа е част от паневеропейския транспортен коридор №9 от  Хелзинки до Александруполис. Включва рехабилитация на 8-километрова отсечка от Кърджали до разклона за град Джебел и24 кмново строителство до Подкова, където ще се влее в готовия участък до границата с Гърция.

 

Обектът се финансира по оперативна програма „Транспорт”.Проектната му стойност е 32 млн евро. Търгът за изпълнител бе спечелен от консорциума „Кърджали – Подкова”, надзорът ще се извършва от  „Инфраструктура - Магистрални пътища”. Срокът за изпълнението му е 25 месеца.

 

Министър Ивайло Московски изтъкна, че това е поредният проект по ОП „Транспорт”, който страната ни изпълнява. Той е изключително важен, защото е част от европейската пътна мрежа и защото ще създаде условия за развитие на всички области, които прекосява коридор №9 -от Русе до южната ни граница.

 

Росен Плевнелиев припомни, че в момента в Източните Родопи се строят пътища на обща стойност 80 млн лева – толкова, колкото предишното правителство е дало за „Водното огледало”.”Не е вярно, че полагаме асфалт за сметка на социалните програми”, категоричен бе той. „За две години открихме два гранични пункта, нещо което не се е случвало от94 гнасам. Чака ни Маказа. С нея отключваме един запушен еврокоридор”.

 

Пред граждани и гости, строители, проектанти,  ръководители на държавни институции и кандидат- кметове на ПП ГЕРБ в седемте общини на региона министър председателят Бойко Борисов се зарече, че ако има пари, пътят за Маказа ще бъде направен четирилентов, високоскоростен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5240 |02.08.2011 Премиерът прави първа копка на Оризово-Димитровград . 11| 5720 |16.07.2011 Вицепремиерът сваля шекера . 6| 6581 |28.06.2011 Премиерът уволни шефа на Селскостопанската академия . 27| 4812 |25.06.2011 И премиерът се страхувал да лети; имал си ритуал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads