Реклама / Ads
27| 4809 |25.06.2011 НОВИНИ

И премиерът се страхувал да лети; имал си ритуал

.
Бойко Борисов
Преди полет първо потупвал самолета, за да го усети, че е добра машина, после се чувствал по-сигурен, призна Борисов.
 

Всеки път си ме е страх, като всеки човек, но времето е толкова малко, че няма друг транспорт, призна снощи от борда на правителствения самолет пред микрофона на ТВ7 министър-председателят Б. Борисов на път от Брюксел за Варна.

Като специален ритуал от първия път, от който лети, премиерът потупвал самолета, за да го усети, разказа Борисов. В България предпочитал да лети с хеликоптер, защото колите на НСО създавали доста проблеми. От високо за радост той виждал доста обработваеми земи, неопожарени и запазени гори, много магистрали в строеж и истински се радвал, че те ще станат факт.

Стабилността на Гърция е изключително важна за България, тъй като над 34% от банковия ни сектор се състои от гръцки капитали, заяви още премиерът. Той беше категоричен, че България ще продължи да подкрепя южната си съседка, за да може Атина да получи транша, който й е необходим, за да си стъпи на краката.

Заради размириците в Арабския свят и последвалите бежански вълни, ЕС предвижда нови мерки за сигурност, за да се подсилят границите на съюза. Това обаче няма да доведе до въвеждане на нови критерии за присъединяването на България и Румъния към Шенген. Двете страни получиха високи оценки за подготовката си и към момента са изпълнили всички критерии за влизане в пространството, подчерта Борисов.

Силно впечатление на лидерите на страните членки на ЕС прави и пакта за финансова стабилност, сподели още премиерът. По неговите думи България се превръща в положителен пример за страна, която е готова да промени Конституцията си, за да гарантира 3-процентния дефицит и по този начин финансовата си стабилност.

Министър-председателят отказа да посочи името на кандидата за президент на ГЕРБ, не коментира също така и предположенията в публичното пространство, че той няма да е член на управляващата партия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5018 |05.06.2011 Л. Местан: Премиерът пада в собствения си капан . 14| 4802 |07.05.2011 Премиерът посети деца, лишени от родителски грижи . 5| 5113 |05.05.2011 Социалистът М. Миков се страхувал за морската ни граница . 20| 5195 |24.04.2011 Кр. Велчев: Премиерът не може да приеме да се лъже от трибуната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads