Реклама / Ads
77| 5744 |10.08.2014 НОВИНИ

Премиерът: Узрял съм за голяма конституционна реформа

.
Георги Близнашки
Чувствителни към вълненията на българското общество и ще се съобразим с критиките, които се отправят, каза пред журналисти служебният министър-председател проф. Георги Близнашки, на откриването на 43-тия конгрес на Международната транспортна федерация по повод това дали е изненадан от отказа на Красимира Медарова да приеме поста на министър отговарящ за изборите, предаде Фокус.
 

„Трябва да си даваме сметка,че всички опитни хора, които разбират от избори все пак вече са били някъде-било в ЦИК или в други форми на участие, добави той.Сама по себе си кандидатурата на Красимира Медарова не е лоша, тя е утвърден специалист и не се справи зле с изборите, но когато задкулисието реши да ти скрои номер, рудно се овладява положението”, каза проф. Близнашки.

На въпрос дали е обсъдил името на Емилия Друмева, която се спряга да поеме поста министър на изборите, проф. Близнашки обясни, че името на Друмева не е опция, която се обсъжда за министър, отговарящ за изборите. „Тя не е предлагана за този пост. Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля. В политическия кабинет тя ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, тъй като стана дума, че трябва да се променят Законът за прякото участие на гражданите в изборите, Изборния кодекс и редица други неща. В приоритетите ни са формирани редица цели”, коментира още служебният министър - председател.

„Самият аз съм узрял за една голяма конституционна реформа, така ще се започне да се мисли по-отдалече за тези въпроси. Емилия Друмева е голям професионалист и има с какво да допринесе”, посочи проф. Близнашки.

На въпрос дали, въобще ще има министър за изборите, проф. Георги Близнашки каза: „До края на деня този въпрос ще се реши.” Той обясни, че не е изключено да няма министър, който да отговаря за изборния процес. „Ако така остро се реагира на всяка кандидатура, която се предлага ще запазим старото положение. Не е имало министър досега, имам чувството, че който и да се предложи реакцията ще бъде еднотипна. Все още решението не е взето, до края на деня има време”, каза още проф. Георги Близнашки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4527 |22.07.2014 Започва голямата партийна покупка на имейли . 24| 4494 |21.07.2014 Премиерът:Не е необходима актуализация на бюджета . 21| 5223 |01.07.2014 Н. Василев: На държавата й трябват бели пари за черни дни, за да извади голямата пушка . 13| 8044 |14.04.2014 Голямата сестра на Атанаска: Весо Германеца може да очисти децата ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads