Реклама / Ads
16| 4588 |15.07.2013 НОВИНИ

Премиерите бойкотират премиерата на Тракия

.
кметове и депутати от ГЕРБ пък вече я откриха
Не е необходимо всички да се изтъпанчим там, коментира Симеон Сакскобургготски. Станишев имал друг ангажимент. И Борисов щял да пропусне рязането на лентата
 

Без премиерите на последните 4 правителства ще мине премиерата на първата завършена магистрала у нас - “Тракия”, показа проверка на “Труд”. “Не съм получил покана, но и не очаквам такава, защото няма нужда”, каза бившият министър-председател (2001-2005 г.) Симеон Сакскобургготски. 
 

Само преди дни министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева обеща, че за откриването на аутобана ще покани абсолютно всички министри и премиери, участвали в строителството на трасето между София и Бургас.
 

Решението за строителството беше взето преди почти половин век - през 1964 г., но започва 10 години по-късно. “Не виждам за какво да бъда на откриването. Това си е общо усилие на правителството, така че не е необходимо всички да се изтъпанчим там”, коментира Сакскобургготски.

Наследникът му на премиерското кресло Сергей Станишев също няма да е гост на събитието. Причината била, че лидерът на БСП има друг ангажимент, а освен това не бил по церемониите. Рязането на лентата за последния участък от “Тракия” Зимница - Карнобат ще пропусне и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Под неговото ръководство правителството насочи 458 млн. лв. за строителството на “Тракия”.


Преди дни бившият премиер скастри наследника си Пламен Орешарски, че нарочно не пуска движението по аутобана. Вдъхновени от думите на лидера си депутати от ГЕРБ подкараха коли по неоткрития участък и разляха шампанско по асфалта. Иван Костов, който беше премиер от 1997 до 2001 г., също няма да присъства на откриването.
 

Според съобщение на транспортното министерство “Тракия” ще бъде открита от президента Росен Плевнелиев, който като строителен министър от кабинета на ГЕРБ направи първи копки на последните отсечки. В церемонията ще участват и министрите на транспорта Данаил Папазов и на регионалното развитие Десислава Терзиева. От пресцентъра на правителството не отговориха на въпрос на “Труд” дали Пламен Орешарски ще уважи пускането на “Тракия”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 11444 |22.07.2012 Атентатът в Бургас бил репетиция, премиерата - в Лондон . 14| 7565 |20.07.2012 14 убити и много ранени на премиерата на "Батман" в Денвър . 29| 5666 |02.12.2011 Синдикатите бойкотират Тристанката, клатят стола на Дянков . 19| 5126 |10.11.2011 Студенти бойкотират скока на таксите във ВУЗ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads