Реклама / Ads
19| 5297 |09.09.2011 НОВИНИ

Препирни в НС заради оставката на Плевнелиев

.
Подкрепям оставката на министър Плевнелиев и ще гласувам за нея. Но не приемам мотивите за тази оставка. Това заяви Георги Божинов от БСП.
 

 

Изграден е рейтингов образ с много пари, рейтинг по-висок от най-високия в страната, подчерта  още червеният депутат. Според него обаче, за тези 2 години  Плевнелиев не е успял да формулира регионалнта политика на страната и това е дефицитът на "един безспорен строител".

 

Тези думи предизвика неочакваната реакция на премиерът Бойко Борисов, който се прекръсти, изненадан от това, което чува.

 

Комунисти, комсомолци, пионери трябва да застанат в един строй и това е строят на атаката срещу нашия министър. Така отговори на червените депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова.

 

Емил Димитров от ГЕРБ също защити Росен Плевнелиев, заявявайки, че неговият рейтинг е изграден с многото европейски средства, спрени по времето на тройната коалиция. Червеният Божинов реши да обори управляващите с благополучието по време на социализма.

 

Ние също не приемаме оставката на Плевнелиев, заяви Христо Бисеров от ДПС. Единствената оставка, която приемат депутатите от движението, е оставката на министър-председателя, допълни той и призова за предсрочни парламентарни избори.

Предизборната кампания на г-н Плевнелиев започна преди 2 години, заяви и Сергей Станишев. На соцлидера Росен Плевнелиев му приличал нa Ханс Кристиан Андерсен, защото разказвал много приказки. Той изтъкна, че АМ "Люлин" е оскъпена, а АМ "Тракия" се строи върху сгурия.

 

Атака също отправи критики към досегашната работа на Росен Плевнелиев. Според Николай Пехливанов Росен Плевнелиев не бил министър на регионалното развитие, а министър на магистралите.

 

Атака очаква от новия строителен министър ясен план за градосутройствената и инфраструктурна политика, стратегия за развитие на регионите.Политиката на региона трябва да стане национален приоритет, смята Пехливанов.

 

След дебатите от155 гласували народни представители, за новия министър гласуваха 116, против 37, а 2 въздържал се. След това Лиляна Павлова положи клетва като министър на регионалното развитие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6618 |02.09.2011 Скандал по френски заради бг цигани . 138| 8028 |01.09.2011 Мартин проваля сините заради Бакърджиев и Софиянски . 4| 5427 |24.08.2011 Задържаха 16-годишен убиец; заклал 12-годишен заради трева . 50| 4999 |22.08.2011 Б. Борисов: Кадафи ще отговаря в Хага заради медиците ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads