Реклама / Ads
50| 5964 |12.11.2013 НОВИНИ

Преподаватели в СУ спориха кой прилича повече на Мая Манолова

.
Разгорещен спор се разрази между двамата предодаватели в СУ – проф. Калин Янакиев и гл.ас. Александър Антонов. Янакиев оприличи държанието на колегата си като на Мая Манолова, но в мъжки вариант. Антонов отговори с нападката, че студентите – окупатори си служат с ленински подходи.
 

Какво още трябва да се случи, за да си подаде това правителство оставката. Този протест не е партиен, но е политически. Във ВУЗ-овете няма право да се прави политическа агитация, но има място за политика. Няма такава страна като България, заяви проф. Калин Янакиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Университетът се е превърнал в политическа крепост. Влизаме вътре, затваряме се с вериги и в удобно време излизаме, блокираме площади и се връщаме после пак вътре. Тези блокади не са автентични. Ръководени са отвън, от ГЕРБ, смята гл.ас. Александър Антонов, историк в СУ.

Той коментира още, че не може да се говори за протести, когато половината от подкрепящите преподаватели преподават комунизъм. Обществото е пъстро и има различни идеи. Студентите ще бъдат използвани, както бе правено и преди. Ще ги използват от опозиционните партии, те финансират протестите, каза още Антонов.

Янакиев заяви, че това е пълна глупост, защото протестите продължават 5 месеца и ако опозицията има такива средства - е щяла да ги вложи в печелене на властта. Янакиев заяви, че Антонов се държи като Мая Манолова, защото не млъква. Антонов от своя страна заяви, че не е ясно какво следва след свалянето на правителството.

"Не ми махайте така", ядоса се Антонов, който не спря да повтаря тезата си за списъците с "враговете на народа" и Бойко Борисов, който ще се върне на власт, ако протестите успеят.

"Стига с тези списъци, стига с това образование. Студентите са гражданското общество, те имат право на политика. Мястото на политиката е в университета", заяви богословът Янакиев. По думите му протестът не е партиен, но действително е политически. "Това е безобразие. Живеем в кочина”, каза още той.

"Това ми напомня 18 век - една пълна анархия, от която изходът е много труден”, заяви Антонов. По думите му студентите действат по ленински - "за да се обединим, първо трябва да се разделим”. Според него това не може да продължава. Студентите трябва да получат качествено образование, не подкрепям окупацията. Иначе подкрепям студентите, каза още историкът.

Проф. Янакиев няколко пъти изтъкна абсолютната си подкрепа за студентите. И завърши с думите: Нека студентите да победят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6714 |02.11.2013 Сергей Игнатов давал заплати на умрели преподаватели . 51| 7755 |28.10.2013 Преподаватели излязоха с имената си в подкрепа . 64| 5176 |22.07.2013 Фандъкова: Не искам София да заприлича на Истанбул . 33| 8505 |01.06.2013 Капка за Волен: Хубав мъж се развали дотам, че не прилича на себе си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads