Реклама / Ads
9| 5921 |16.11.2008 НОВИНИ

Престолонаследникът Кардам - вън от кома

.
Той още не е възвърнал говора и движенията си, не е ясно и дали чува гласовете на тези, които му говорят, но семейство Сакскобургготски е обнадеждено и оптимистично настроено.
 

 

Българският княз Кардам е излязъл от дълбоката кома, в която беше изпаднал преди три месеца след жестоката катастрофа на 15 август до Мадрид, съобщава испанската преса. Неговите родители Симеон Сакскобургготски и царица Маргарита вече са по-големи оптимисти, въпреки липсата на категорично заключение на лекарите относно мозъчните последствия за пациента. simeon_kardam.jpg

Българското царско семейство, което живее в България, идва на всеки 20 дни на посещение в Мадрид при най-големия си син. Принцеса Мириам денонощно e край леглото на съпруга си Кардам и вярва, че той ще може да се възстанови напълно в един по-продължителен период. Самата тя ще бъде подложена на нова операция на ръката, за да възстанови пълната й подвижност. За сега Кардам не си е възвърнал говора и движенията, съобщават още от мадридската болница.

kardam_supruga.jpgНеговият брат княз Кирил, който дойде от Лондон заедно със съпругата си Росарио, заяви, че Кардам премигвал с очите си, но лекарите все още не можели да кажат дали той чува гласовете на тези, които му говорят, съобщава БГНЕС.  

Frognews.bg напомня, че най-големият син на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски - княз Кардам, е в кома от 15. 08., когато пострада сериозно при тежка катастрофа.

Княз Кардам е роден на 2 декември 1962 г. в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на българската царска фамилия. Завършва философия и международна икономика в университета "Кларк" в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика, специализира агроиндустрия и хидромелиорации в университета в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес през 1989 г. в многонационалната агропромишлена компания "Фаунтинхед груп". Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Бил е търговски директор на телекомуникационна компания "Телефония мовилес интерконтинентал" и ген.-директор на проекти UMTS. На 11 юли 1996 г. княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес Доня. Те имат двама сина: княз Борис и княз Белтран.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4677 |16.11.2008 Мрем като пилци от катастрофи по пътищата . 7| 4868 |16.11.2008 Г. Близнашки: Самочувствието на Овчаров идва от финансовите му ресурси . 2| 5012 |16.11.2008 Люшна ни за "Добро утро"; ще има и още . 12| 10498 |15.11.2008 Объркан епицентър: София или село до яз. Студена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads