Реклама / Ads
3| 4235 |10.01.2020 НОВИНИ

Превозвачите отменят протеста, разбраха се с Борисов

.
Превозвачите отменят протеста си заради тол-системата, планиран за 13 януари. Това стана след среща с премиера Бойко Борисов.
 

,,След срещата ни с премиера Борисов получихме уверение от негова страна, че в най-кратки срокове ще бъдат изпълнени нашите изисквания. Предстоят преговори относно изграждането на тол системата за автобусния и транспортния бранш, постигнати са договорки относно законовите рамки и още през следващата седмица започваме работа. Разбира се, ще имаме и среща по отношение на еврофинансирането и за възможносите то да се реализира сега или през следващия програмен период. Това е, което сме постигнали. Важното е, че имаме потвърждение и за инкриминиране на нерегламентирания превоз, така че ще работим усърдно и в тази насока'', обяви представител на автобусния бранш, цитиран от Новини. бг.

 

,,След близо два часа разговори изтъкнахме пред премиера Борисов нашите опасения за тол системата, както и параметрите, които смятаме, че трябва да бъдат заложени в нея и срещнахме разбиране'', коментира Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

 

,,Тол системата ще заработи от 1-ви март и през следващите три месеца ще се анализират данните. Премиерът разбра нашите аргументи за обхвата и тарифите и ако след три месеца приходите от търговската експлоатация са такива, каквито очакваме, ще продължим да работим по този модел. Ако обаче числата излязат други, тогава ще разговаряме за актуализация на новите тарифи. Нашите изисквания бяха приети от правителството'', допълни още Арабаджиев.

 

,,Както стана ясно, тол системата стартира от 1-ви март, като всички браншови организации ще съдействат максимално и всяко едно превозно средство над 3,5 т ще бъде оборудвано с необходимата техника. Тази готовност е необходима, за да имаме нормален и плавен старт на системата'', заяви от своя страна министрът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

 

,,Юни месец ще има нова среща и, ако има нужда, ще се актуализират тарифите'', посочи министър Аврамова. ,,Решението, което днес се взе, бе единственото правилно и възможно решение. Ще стартитаме с търговската експлоатация на тол системата и ще видим какви ще са отчетите и постъпленията в бюджета, а 1-ви март е реалистична дата за стартиране на системата'', отбеляза пред журналистите и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3676 |23.08.2019 В Свищов решават дали да отменят бедственото положение ​ . 3| 4176 |14.07.2019 Зарков: ГЕРБ създават трудности с машинното гласуване, за да го отменят . 5| 4165 |05.07.2019 МРРБ с отстъпки пред превозвачите за тол-таксите . 2| 4129 |23.03.2019 Превозвачите ще протестират в Страсбург на 27 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads