Реклама / Ads
15| 4833 |13.02.2013 НОВИНИ

Президентът се ангажира с изборния кодекс

.
Президентът Росен Плевнелиев
Ако има слабости в Изборния кодекс, аз лично ще реагирам с конкретни аргументи, заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев след среша с ръководството на политическа партия „Атака”.
 

Ръководството на партия „Атака” обърна внимание на това, че нито едно от 34-те предложения на партията не е било прието в Народното събрание. Лично ще следя изготвянето на Изборния кодекс, заяви Плевнелиев. Президентът посочи, че по отношение на икономическата политика партия „Атака” е изложила мнението си, че у нас се води колониална политика, която създава сериозен дисбаланс.

Ръководството на „Атака” предоставиха мерки за повишаване на доходите, като те предлагат доходите да се приравнят към средно европейската заплата, тоест минималната работна заплата да е 1000 лева, отбеляза Плевнелиев и определи това искане като предпоставка за стремеж и ръст.

По думите на президента – „Атака” е изложила желанието си да бъдат развалени договорите с електроразпределителните дружества и те да бъдат национализирани.

На дневен ред на днешните политически консултации с партия „Атака” бе и темата за дискриминация върху българските граждани във Великобритания. Аз лично имах среща преди около две седмици с посланика на Англия у нас, който да изложи мотивите за тази политика, посочи Плевнелиев. Той обясни, че веднага след тази среща зам.-посланикът на Англия е посочил, че Великобритания ще гарантират спазването на европейските правила.

Това, с което ме запозна ръководстовото на „Атака”, е, че законът за предучилищното образование не е финансово обезпечен. Това е проблем и ще бъде дискутиран с управляващата партия по време на политическите консултации, отбеляза още президентът Росен Плевнелиев.

Срещата се състоя в рамките на традиционния „месец на политическите консултации” с парламентарно представените политически сили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5552 |05.02.2013 Президентът: Докладът за атентата в Сарафово е с гриф "Поверително" . 30| 5985 |30.01.2013 Президентът: Да не преувеличаваме с ромите . 30| 5093 |27.01.2013 Президентът: Референдумът ще отпуши и мотивира гражданите . 42| 5201 |06.01.2013 Плевнелиев: Президентът не е техник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads