Реклама / Ads
1| 3822 |17.06.2019 НОВИНИ

Президентът даде орден ”Стара планина” на посланика на Германия

.
Херберт Салбер
Президентът Румен Радев удостои с орден ”Стара планина” - първа степен, посланика на Федерална република Германия Херберт Салбер за изключителни заслуги за укрепването и развитието на българско-германските отношения.
 

Това отличие е поредното потвърждение за стратегическия характер на българско-германските отношения, отбеляза държавният глава по време на церемонията, съобщава БТА. Той припомни, че двете държави са поставили началото на дипломатическите си отношения преди 140 години. Този юбилей е повод да отбележим значимостта на двустранните връзки и приятелството, както и приносът на много поколения дипломати, политици, предприемачи, инженери, учени, дейци на изкуството и културата, граждани, благодарение на които днес се радваме на отлични отношения между нашите страни и народи, основани на партньорство и приятелство, посочи Румен Радев. Той благодари на посланик Салбер за неговата ангажираност и принос за развитие на връзките ни в областта на политиката, икономиката и културата.


Радев подчерта и приноса на посланик Салбер за развитието на връзките в областта на образованието, науката и културата. Особено ценим възможността да се ползваме от германския опит в областта на дуалното обучение, което дава нови перспективи пред бизнеса и нови възможности на младите хора в България, посочи президентът. Той заяви, че България гледа на Германия като на приятел, важен партньор и съюзник.


Посланик Херберт Салбер заяви, че за него е голяма чест да бъде награден с орден "Стара планина" в края на мандата си в България. Той информира, че с мандата му тук приключва и професионалният му път и след това си назначение ще напусне немските дипломатически служби. Посланикът каза, че е започнал кариерата си преди 35 години в същия регион - в Белград. Балканите винаги са били особен въпрос за мен и винаги съм се старал отблизо да следя случващото се тук, допълни той. В края на тези две години в България се радвам да видя, че има значителен напредък, отбеляза още посланик Салбер.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4417 |16.06.2019 Президентът подкрепи Нинова в решението й да остане лидер . 3| 4217 |11.06.2019 Президентът свиква кръгла маса за бъдещия главен прокурор . 3| 3731 |10.06.2019 Рaдев дава на американския посланик орден ”Стара планина” . 9| 4214 |09.06.2019 Президентът Радев връчва ”Стара планина” на посланик Рубин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads