Реклама / Ads
98| 7535 |20.06.2013 НОВИНИ

Президентът: Кризата се задълбочава

.
Росен Плевнелиев
Няма как да мълча, когато правата на гражданите са застрашени. Днес директно и индиректно бях обвинен, че надскачам правата си. Много добре знам какви са моите правомощия по Конституция. Ще подкрепям и всяко решение в интерес на хората, каза президентът.
 

Днес станахме свидетели на нещо изключително; дори и в най-тежките моменти КСНС е бил последната опора на държавността, заяви президентът Росен Плевнелиев след края на КСНС, който продължи по-дълго от очакваното. Аз като президент няма да позволя да се подхожда само партийно. Днес исках да потърсим решение, дължим го на народа, си, другото е не просто безотговорно, но направо деструктивно, каза още държавният глава.

Ще си позволя да споделя и някои мои оценки, които дължа на българското общество. От криза се излиза с разум, реализъм и прагматизъм, защото той е необходимо да видите къде е кризата. Вместо това станах свидетел на поредната доза от оценки за минали събития. 

Днес директно и индиректно бях обвинен, че надскачам правата си. Много добре знам какви са моите правомощия по Конституция. Няма как да мълча, когато виждам, че правата на гражданите са застрашени. Ще подкрепям и всяко решение в интерес на хората, зарече се Плевнелиев. ще стоя на страната на народа си. Нека политическите партии да намерят този тон, който е отговорен към обществото.

Обща е позицията за силен диалог между институции и гражданите. Бе постигната обща позиция реформите в сектор Сигурност да бъдат отложени за нов, скорошен КСНС в по-широк формат. Дотогава да не се предприемат промени, споразумели се участниците. 

Бе постигната и обща позиция да се работи върху промени в изборния кодекс, за да се отстранят проблемите, срещу които и хората протестират,  за да има по-широко представителство, посочи още президентът.

Според БСП, ДПС и Атака няма нужда от избори сега, това обслужва ГЕРБ. Според ГЕРБ те не работят за дестабилизация, а единственото разумно решение за сатбилност са нови избори, обобщи президентът.

Предупреждавам да не се бърза при назначаването на председател на ДАНС и на други публични позиции в държавата, поиска президентът и каза, че законът бил написан по мярката на конкретна фигура. 

Няма да си присвоявам правото да говоря от името на протестиращите и на политиците. Вие трябва да заявите как отговаряте на протестите на българите, добави Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 6856 |17.06.2013 Президентът: Протестите са много категорични . 37| 5739 |14.06.2013 Президентът: Мога да бъда и боец . 121| 6902 |14.06.2013 Президентът: Кредитът ми на доверие е изчерпан! . 35| 6235 |12.06.2013 Президентът: БСП и ДПС ще си носят кръста; много се бърза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads