Реклама / Ads
37| 5739 |14.06.2013 НОВИНИ

Президентът: Мога да бъда и боец

.
Росен Плевнелиев
Кандидатурата на самото лице не е съгласувана с мен; не участвам в каквито и да било битки; не мога да подкрепя играта зад кулисите, обяви Росен Плевнелиев.
 

Президентът Росен Плевнелиев изрази очакване, че НС ще прегласува решението си за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Вярвам, че това решение, според мен погрешно, ще бъде прегласувано, каза в "Панорама" по БНТ президентът Росен Плевнелиев.

Самият аз ще спазвам Конституцията, ще продължавам да бъда силен глас, когато виждам несправедливост ще говоря, защото народът ме е избрал да бъда негов глас. Това, което се случва днес това безпринципно назначение е тренд, задаване на посоката и ме притеснява много, каза още той.

Кандидатурата на самото лице не е съгласувана с мен, добави Плевнелиев. 
За мен е по-добре за нацията председателят на ДАНС да може да се избира публично. По-добре е да има такъв подход, това е по-добрият начин – да има публични дебати, ясна обосновка. По-добре е за нацията председателят на ДАНС да бъде избиран от парламента. Реформата в сектор сигурност трябва да продължи, каза той. В политиката, освен правила трябва да има и морал, аз го показах с действията си. Когато правилата не могат да ни помогнат, моралът може. Когато ние политиците, сме изправени пред нацията, трябва да взимаме решенията пред нацията, а не под масата. Не участвам в каквито и да било битки, не трябва институциите да се състезават, а да си сътрудничат и да съдействат на хората. Едно "извинете" от политик може да бъде решаващо. Оттук нататък позицията на управляващите ще дефинира следващите стъпки. Ние трябва да мислим проектово-ориентирани. Не мога да подкрепя играта зад кулисите, съобщи още Плевнелиев. 

Къде са думите за прозрачност, за прогнозируемост, когато за 15 минути избираме шеф на една от най-важните институции в държава този подход трябва да се промени, каза президентът. 

Няма война, войните не работят и са безсмислени. Ние искаме да работим за прогрес, искаме в сектор сигурност българите да вярват, заяви държавният глава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 121| 6904 |14.06.2013 Президентът: Кредитът ми на доверие е изчерпан! . 35| 6235 |12.06.2013 Президентът: БСП и ДПС ще си носят кръста; много се бърза . 15| 5599 |09.06.2013 Бившият шеф на „Авиоотряд 28": Не могат да изчезнат документи за полети . 48| 5876 |01.06.2013 Цв. Цветанов: Невинен съм! Мога да си мисля нещо за прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads