Реклама / Ads

0| 4164 |25.08.2017

И президентът с оценка на визитата на Макрон във Фейсбук

.
Румен Радев
С президента на Френската република Еманюел Макрон е обединихме около позицията, че само единен Европейски съюз може да отговори на очакванията на гражданите и на съвременните предизвикателства. Това написа президентът Румен Радев на официалната си страница във Фейсбук.

Ето какво още написа Радев:

"България е готова да предприеме нови стъпки за задълбочаване на своята европейска интеграция и очаква да бъде приета в Шенгенското пространство. Имаме готовност за влизане в „предверието“ на еврозоната, както и за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Президентът Макрон потвърди подкрепата на Франция за присъединяването на нашата страна към Шенген, както и за това да бъдем част от дискусиите, посветени на реформирането на Шенген и за бъдещето на ЕС. По време на нашата среща подчертахме също и усилията на България и Франция за справяне с миграционните потоци към Европа, защото сигурността на европейските граждани започва от сигурността на българските граници. Обща беше оценката, че ЕС се нуждае от нов импулс в процеса на европейска интеграция.

 

В рамките на Българското председателство на ЕС предстои да бъдат определени и критериите за участие на държавите-членки в бъдещите проекти в рамките на Европейския фонд за отбрана. Те ще бъдат решаващи за това малки и средни предприятия и научно-изследователските институти от по-малки държави като България също да бъдат част от общите проекти. Икономическото и социалното сближаване между европейските държави е пътят за постигане на дългосрочно стабилно решение на т.нар. социален дъмпинг. Необходим е всеобхватен подход по тази тема. Тя не се изчерпва с въпроса за командироване на работници в други държави-членки и засяга корпоративния и данъчен дъмпинг, както и неколкократно по-ниското заплащане на работници от новите страни-членки, в едни и същи европейски компании, банкови институции и търговски вериги при същото качество и количество на техния труд.

 

България е против измамите със социални осигуровки и заобикалянето на правилата. Нуждаем се от засилено сътрудничество и контрол от страна на социалните служби за запазване на правата на работниците, подобряване на условията на труд и повишаване стандарта на живот. С президента Макрон направихме преглед и на двустранните отношения, обсъдихме перспективите за бъдещето на обединена Европа и потвърдихме готовността на България и Франция за още по-тясно сътрудничество в икономиката, отбраната и културата", завършва Радев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Президентът Макрон: Варшава не определя посоката на Европейския съюз 2| 3672 |25.08.2017 . Президентът Радев: Отношенията ни с Франция имат стратегически характер 0| 3497 |25.08.2017 . Президентът Еманюел Макрон кацна във Варна 2| 4384 |24.08.2017 . Президентът: Трябва ни нов изтребител, а не поддръжка на старото 1| 3262 |21.08.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ