Реклама / Ads
0| 5092 |22.05.2007 НОВИНИ

Президентът Първанов се обяви за мажоритарно начало в изборите

.
“Големият урок на тези избори е, че е необходима промяна на политическия модел. Ако не се заложи на мажоритарното начало, ако хората не избират личности, няма да имаме реабилитация на политиката”, заяви президентът Георги Първанов днес пред журналисти. Той допълни, че добра възможност е и развитието на преференциалния вот.
 

 

 
снимка Вяра Йовева

Държавният глава смята, че управляващата коалиция е достатъчно стабилна. “Мисля, че задачата на тази коалиция не е да издържи до края на мандата. Въпросът е да излезе с чест, с актив, който ще й позволи да реализира други свои идеи по нататък. Това предполага решителни, смели и енергични действия с оглед на това, което българското общество и европейските ни партньори очакват от нас – ясна и твърда воля за борба с корупцията, обясни той. На въпрос дали заради мегаскандала „Овчаров-Александров” са необходими оставки, Първанов посочи, че това е въпрос на изпълнителната власт.

“Моята позиция винаги е била в полза на политическата стабилност. На моята подкрепа ще разчита не само сегашното правителство, а и всяко следващо, защото стабилността е основното условие за успеха на България в ЕС”, каза президентът. И уточни, че не си спомня да е определял Бойко Борисов за свой говорител, имайки предвид изказани по-рано през деня коментари на столичния кмет. Първанов помоли както Борисов, така и всички други партийни функционери да не коментират възможни негови позиции. И допълни, че когато се иска промяна в управлението, трябва да бъде обоснована както алтернативата като политика, така и визия с кого и как това ще се прави. Президентът коментира още, че със сигурност може да се очаква, че ГЕРБ ще разширява електоралното си пространство. „Когато си пръв, това събира допълнителна подкрепа”, обясни той. Според него ГЕРБ трябва да мислят като партия, която ще има отношение към управлението. “Не е достатъчно да си добър опозиционен лидер, за да можеш да останеш в историята”, подчерта Първанов и допълни, че трябва да се покаже и умение за добро управление. „ФН”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 12385 |02.05.2007 Търсят шофьори за градския транспорт с обяви на всеки автобус . 0| 6308 |06.05.2007 Президентът Първанов : Действията на Станишев са закъснели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads