Реклама / Ads
4| 5657 |21.09.2013 НОВИНИ

Президентът не е подслушван, казвал си сам на Борисов

.
Тук е записан всеки подслушан джиесем
Специализираният автомобил на МВР за подслушване е бил до резиденция „Бояна” заради отвличането на дъщерята на Евелин Банев – Брендо. Президентът не е подслушван, а са засичани разговори по телефона на похитителите. Автомобилът се е движил според тяхното местонахождение.
 
Това научи Фрог нюз от източници във вътрешното министерство. Информацията може да се засече и с мобилния оператор, от когото е искана информация за съответните карти на телефоните. Освен това не е имало нужда да се подслушва Росен Плевнелиев при съставяне на служебното правителство, защото той е координирал своите разговори за министерски кандидатури с Бойко Борисов и Цветан Цветанов и те са знаели плановете му с подробности, смята запознат със ситуацията. Тази информация опровергава публикацията в столичен вестник, че станалият известен като „Цецомобилът” ван специално е подслушвал държавния глава. Не е имало нужда, тъй като той имал пряка връзка с лидера на ГЕРБ, твърдят нашите източници. Прокуратурата знаела това от докладите на разследващите по отвличането. Знаели се също телефоните и местата, откъдето се е говорело по тях. Засичането става по класическия начин - чрез мобилния оператор на съответната клетка. Голяма част от засечените SMS-и с условията за предаване на малката Лара идвали именно от района на Бояна. Всичко било записано надлежно в документите по разследването.

 

Трима служители, уличени в незаконно подслушване и наблюдение, били признали, че от края на февруари до средата на март “Цецомобилът” е бил в Бояна, близо до резиденцията на Плевнелиев и до дома на главния прокурор Сотир Цацаров. В същият район се намирала и къщата на Евелин Банев – Брендо. Според публикации, те използвали Брендо, за да оправдаят подслушването на държавния глава. Това обаче се проверявала много лесно чрез хард дисковете на апаратурата, както и чрез номерата на засечените джиесеми.

 

Много е възможно обаче в същия район да е извършвано подслушване от група на т.нар. „частен ГДБОП”. Тя била сформирана от известен бизнесмен, който влизал в списъка на Топ 10 най-богатите българи и при него работели доста бивши служители от МВР. Знаело се, че същият притежава модерна техника, с която може да се подслушва в голям периметър.

На 5 март, 2013 г. трима маскирани и въоръжени с автомати "Калашников" мъже отвлякоха 10-годишната дъщеря на сочения от МВР като "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо. Малко преди това той бе осъден от бългаски съд на 7 години и половина за пране на пари от наркотрафик.

Отвличането стана в разгара на политическата криза след оставката на правителството на Бойко Борисов. То падна след окървавената нощ на протести на Орлов мост в столицата.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 120| 5726 |17.09.2013 Президентът назова проблеми, но без нито един пример . 28| 6088 |16.09.2013 Тесен кръг от хора влияе на политиката, рече президентът, но не каза кои . 216| 5943 |10.09.2013 Сергей Станишев: Президентът да спре с ролята на брокер за формиране на коалиции . 28| 5417 |04.09.2013 Президентът иска единна позиция за Сирия, цупи се на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads