Реклама / Ads
47| 5599 |04.02.2014 НОВИНИ

Президентът предложи: Всички избори с референдум

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото
Няма нищо по-добро от това всички следващи избори - европейски, местни, президентски да бъдат комбинирани с референдуми. Силата на референдума не е да предскаже, а да се попита народа, и той да каже кое е добре, кое е зле и как да се случат нещата в държавата.
 

Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев. По повод предложения от него референдум по изборни въпроси Плевнелиев заяви: "Надявам се, този референдум да е един от референдумите, които ще се проведат в България, в следващите години, и в годините на моя мандат. Аз искрено се надявам на пряката демокрация, хората през 2013 година съобщиха на политиците, и ми показаха това много ясно – аз ги чух внимателно и искам да работя за това, гласът на народа да бъде чут".

„С предстоящите избори оттук нататък (ние ще имаме европейски избори, комунални догодина, по-догодина ще имаме президентски избори, ще имаме и парламентарни избори); ние влизаме в години на избори и няма нищо по-добро от това, всеки от тези избори, ние да го комбинираме с референдум”, обясни Плевнелиев.

По думите му, това няма да струва нищо, а ще има ефект. Вместо политиците да бъдат просто говорители на народа в продължение на 24 години, аз вярвам, че е добре от време на време и да се пита народа, независимо от това, какъв ще бъде резултатът.

С всеки един избор в България, от тук нататък би било да имало референдум, каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев. „Догодина са комуналните избори – защо не да има референдум – няма да струва нищо на българските граждани, а ще го чуем по важен въпрос. Аз много съм доволен, че дебатът вече се случва. Нима в обществото няма консенсус по въпроса за изборното законодателство и начина, по който правим изборите, че трябва да се подобри”, попита президентът.

По думите му, има пълен консенсус и гражданите имат мнение, което може да се чуе. По същия начин има и дурги важни въпроси, по които бихме могли да ги чуем, каза още Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5739 |31.01.2014 П. Москов: Президентът сваля маските . 56| 5431 |30.01.2014 Станишев: Президентът пак е в услуга на ГЕРБ . 7| 5146 |29.01.2014 Президентът наложи вето на Закона за лекарствата . 4| 5152 |25.01.2014 Вицепрезидентът предлага КСНС заради СРС-тата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads