Реклама / Ads
6| 6022 |28.05.2009 НОВИНИ

Президентът и премиерът да се качат в 30-годишен "Чавдар"

.
Изборите са веднъж на 4 години, а хората загиват всеки ден, обявяват в Декларация по повод трагедията край Ямбол от Гражданско движение ДНЕС и Национален съюз на превозвачите.
 

Гражданско движение ДНЕС и Национален съюз на превозначите:
Искаме нов Закон за движение по пътищата ДНЕС!


Днес, на Спасовден, ни сполетя поредната трагедия. България бе почернена от поредния транспортен инцидент, в който загинаха 16 души и още толкова бяха ранени. Продължава да се лее кръв по пътищата на България. Все още хора се возят в автобуси от времето на Живков. Президентът и премиерът тръгнаха към мястото на трагедията и това е пълно предизборно лицемерие. Нека кажат те в какви коли се возят. Защо те не се качат в 30 годишен Чавдар, да запазят за себе си тези комунистически реликви!
За тези господа се спира движенето в столицата, а на 30 годишните автобуси им отказват спирачките.
Всяка тежка катастрофа показва безхаберието на управляващите – стари пътища, стари абтомобили, липса на технически контрол.
Техническите прегледи са част от мрежата от всеобща корупция, тон за която дава така нареченият политически елит.
Ние от гражданско движение ДНЕС, заедно с Националния съюз на превозвачите, изискваме незабавно да се приемат промените в Закона за движение по пътищата. Колкото повече приемането на тези промени се бави, толкова повече човешки живота ще загуби България!
Изборите са веднъж на 4 години, а хората загиват всеки ден.
Ако гражданите продължават да се примиряват и да мълчат, ще продължат да бъдат изтребвани по пътищата.
Гражданите ще престанат да търпят.
Ние от Гражданско движение ДНЕС, знаем това. Всеки ден нови хора и организации, които не желаят да търпят безобразията на това управление, се присъединяват към нас.
Съжаляваме за загиналите, съчувстваме на роднините им! Скърбим заедно с тях! Молим се за оцеляване и оздравяване на всички ранени при тази ужасяваща катастрофа!
Ние ще се включим в кръводарителската акция, инициирана от местните власти, но искаме да спрем да плащаме кръвнина по безумните български пътища, заради безхаберието на държавата!

Тази декларация на Движение ДНЕС е подкрепена от Владимир Ампов – Графа, Владимир Карамазов, Йордан Караджов, Хилда Казасян, Дичо, БТР, Янка Рупкина, Орлин Павлов, Силвия Кацарова, Камелия Тодорова, Дани Милев, Стефан Вълдобрев и Атанас Янкулов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5080 |28.05.2009 Премиерът обявява траур, президентът отменя балове и „Стара планина” . 3| 5232 |21.05.2009 Цените на горивата скачат . 26| 4995 |15.04.2009 Депутати скачат срещу ветото на Първанов . 14| 6361 |10.04.2009 Поморийци скачат срещу "Бургас-Александруполис"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads