Реклама / Ads
1| 4103 |16.09.2019 НОВИНИ

Президентът и премиерът поздравиха ученици и учители чрез Фейсбук

.
Румен Радев и Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отправиха своите поздравления и пожелания към учениците и учителите в първия учебен ден. И двамата направиха това в официалните си профили във Фейсбук.
 

Министър-председателят Бойко Борисов честити новата учебна година на всички ученици. Той отправи пожеланията си в своя профил в социалната мрежа Фейсбк, където информира, че чрез европейсата програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. МРРБ обновява 435 училища и детския заведения и 13 университета.
"Честит първи учебен ден!", написа премиерът.


"Децата и учителите са най-важни и с удоволствие полагаме много усилия, за да бъдат училищата приятни и модерни", се посочва в посланието му.

"Пожелавам на всички успешна учебна година", написа още Борисов.

 

Президентът Румен Радев също поздрави учениците и учителите по повод днешния празничен ден.Ето какво написа той във фейсбук:

Днес първият училищен звънец ще огласи цяла България. Децата ни отново ще прекрачат прага на училището, за да поемат по светлия път на знаниeто. Така както поколения наред жадните за просвещение българи предават този скъп завет на своите деца.

 

Най-вълнуващ е денят за всички първокласници, които за пръв път ще влязат в класните стаи, както и за техните родители.

Българското училище не е просто храм на знанието, а онова свято място, където децата се превръщат в осъзнати личности. От училището зависи дали ще бъдат заредени с достатъчно знания, със стремеж към новото и към непрекъснато самоусъвършенстване. Дали ще бъдат достойни граждани на родината, готови да посрещнат съвременните предизвикателства и да градят бъдещето на нашето общество.

 

За да могат нашите училища да отреждат достойно бъдеще на България в един силно конкурентен свят, те трябва да се ползват с подкрепата на институциите и на цялото общество:

-Да имат прогресивни учебни планове и програми и съвременна образователна инфраструктура;

-Учебници с безспорно съдържание;

-Да пазят и развиват своите традиции;

-Да имат ерудиран и вдъхновен преподавателски състав;

-Да се ползват с подкрепата на родителите.

Благодаря на всички учители и на онези, които с любов и всеотдайност насърчават благородната мисия на българското образование. Мисия, без която българската духовност и бъдеще са немислими.

 

Скъпи родители, без вашата положителна роля и подкрепа всички усилия в сферата на образованието биха били напразни. Не го забравяйте!

А вие, скъпи ученици, продължавайте с устрем и вдъхновение по предизвикателния, но благороден път на познанието. Бъдете любознателни и не се огъвайте пред препятствията, а ги превръщайте в трамплин към успеха. Отстоявайте с думи и дела територията на духовността, достойнството и човечността и каквото и да правите, нека бъде с мисъл за България.

На добър час!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4887 |14.09.2019 Вицепрезидентът: Чакаме отговори за случващото се в БНР . 39| 7758 |11.09.2019 Николай Ненчев: Възможно е президентът да е замесен в шпионския скандал . 6| 4638 |09.09.2019 Иво Христов: Не си струва президентът да прави обръщение към парламента . 6| 4487 |04.09.2019 Дариткова: Президентът отново начерта разделителни линии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads