Реклама / Ads
8| 5266 |19.04.2019 НОВИНИ

Президентът Р. Радев: „Апартаментгейт“ е вододел, трябва да има последствия

.
Румен Радев
Обхватът на скандала „Апартаментгейт“ надхвърля обикновените имотни сделки и рефлектира директно върху доверието върху политиците. Аз не колекционирам и не заменям апартаменти, имам само едно жилище и то е придобито много преди да вляза в политиката.
 

Това каза президентът на Република България Румен Радев в предаването „Панорама“ по БНТ.

 

„Да, придобил съм имот в кв. „Редута“, но на цена на каквато са били платени и от други мои колеги, определени от Министерство на отбраната“, подчерта той.

 

„Трябва най-сетне да бъдем нормална европейска държава и „Апартаментгейт“ да има последствия. Това е вододел и оттук нататък зависи накъде ще тръгнем като общество. Дали ще затънем или ще поемем по пътя на правовата държава, демонстрирайки нов модел в политиката“, смята президентът.

 

На въпрос дали е живял някога в два ведомствени апартамента, Румен Радев отговори: „Докато някои политици са трупали, аз съм живял 13 години в порутените блокчета на пистата. После 10 години бе лашкане по квартири. Ако съм имал някакви нарушения, съм щял да бъда санкциониран“.

 

„Всичко е публично, всичко ми е видно, описано е точно и ясно в моята имотна декларация. Жалките опити да бъда въвлечен в някакъв имотен скандал, само ме амбицират да бъда още по-непримирим и безкомпромисен“, подчерта той.

 

„Последният КСНС разкри липсата на политическа воля за реална борба с корупцията. Съветът показа краха на т.нар. антикорупционен модел. Партиите ревностно бранят уличените и дори ги изкарват герои. Те остават на значими постове в партиите. Правителството спря оставките. НС абдикира от отговорността си да контролира КПКОНПИ. Всичко това издава безсилие. Създадоха орган, който да ги прикрива и оневинява“, коментира президентът Радев.

 

На въпрос дали застава зад БСП, Румен Радев каза: „Няма как да застана на която и да е партийна барикада. Няма основания за подобни тълкувания. Освободих с указ Иво Христов. Това е въпрос на личен избор, пожелавам му успех. Моите принципи не зависят от никоя партия. Президентът не е не може да бъде опозиция, но заедно с милионите българи, които не одобряват действията на управляващите, аз съм ценностна опозиция“, заяви президентът на България.

 

„Моят основен критерий е дали моите позиции са добри за България. Ръководството на държавата не трябва да става на основата на лични договорки и разбирателства“, смята Румен Радев.

 

Президентът призова изборите да са честно и настоя правителството да осигури машините за гласуването.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4304 |15.04.2019 Радев: Гневът на хората е разбираем, вихри се произвол . 1| 4131 |05.04.2019 Радев: България има капацитет да привлече германска инвестиция . 13| 5778 |04.04.2019 Официално: Президентът свали доверието си от Пламен Георгиев . 4| 3996 |03.04.2019 Президентът свиква КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads