Реклама / Ads
40| 4985 |29.03.2013 НОВИНИ

Президентът ще преподава на Яне Янев конституционно право

.
Президентът Росен Плевнелиев
Администрацията на Президента заяви, че е готова да организира съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати. От секретариата на държавния глава не посочват поименно кого смятат да ограмотяват, но се подразбира, че апелът им е насочен към лидера на РЗС Яне Янев.
 
Днес Янев на брифинг на партията каза, че администрацията на президента е допуснала гафове с назначаването на министри.

”Администрацията на Президента изразява готовност да организира съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати. Това ще им помогне да бъдат максимално компетентни и коректни занапред при боравенето с текстове от Конституцията, свързани с правомощията на държавния глава да налага вето или да издава укази за обнародване на закони. Обучението ще им даде възможност за обективна преценка и призивите им през медиите един или друг закон да бъде „пуснат“ или „върнат“ няма да се дължат единствено на политическо или предизборно говорене. Ще избегнат и популистките спекулации за налагане на натиск от един или друг фактор.

Така ще се намалят и случаите, в които една информация се представя пред обществеността като достоверна, въпреки че не е. Пореден пример за това е „достоверната информация“, че юристите на държавния глава на 24 и 25 март 2013 г.„ са работили по възможността Законът (за публичност за имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности) да бъде върнат“. Тази информация не отговаря на истината, което е видно от брой 30 на „Държавен вестник“, от който става ясно, че указът за обнародване на закона е издаден още на 20 март 2013 г. Приписването на заслуги и „победи“ е некоректно в този случай.

Със съжаление констатираме, че в последните седмици широко се използва подходът откровени спекулации или откровено невярна информация да бъде представяна пред обществото като „достоверна“.

Администрацията на Президента заявява, че всички министри от служебното правителство са подали в законоустановения седемдневен срок декларации по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Освен това, от членовете на кабинета са изискани и декларации, в които дават съгласието си всички посочени от тях лични данни да бъдат публично оповестени, с цел обществото да получи пълна информация за членовете на служебния кабинет.

Прессекретариатът на президентската администрация е отворен винаги за въпроси”, се казва в изявлението от “Дондуков” 2.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5263 |29.03.2013 Я. Янев: Министрите в служебния кабинет са извършили престъпления . 15| 5393 |26.03.2013 Я. Янев: Има хора от МВР и РПУ свързани с купувачи на гласове . 18| 5766 |25.03.2013 Янев към Плевнелиев: Не си слагайте на сърце проблемите на Донев и Прокопиев . 11| 5571 |25.03.2013 Яне Янев: Олигарсите правят своя парламентарна група!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads