Реклама / Ads
42| 5419 |29.05.2014 НОВИНИ

Президентът: Всички сме за „Южен поток", но не да става под масата

.
Росен Плевнелиев
Очаквам правителството да излезе и да каже в прав текст на българския народ ще се съобразят ли с европейското законодателство за „Южен поток", настоя президентът Росен Плевнелиев при посещението си в Института по растителни генетични ресурси „Константин Малков" в Садово, предаде БТА.
 

 

Министър-председателят Орешарски е уверил президента Барозу, че ще се съобрази с европейското законодателство. За мен е голяма тайна как ще се случи това, при положение, че вече обявиха кои са изпълнителите. Как ще се случи синхронизирането с европейското законодателство, при положение, че имаме някаква дълбока тайна и информация, която управляващите дължат днес на народа, каза Плевнелиев.

 

Не мога да разбера как министър-председателят казва, че това е така, а Европейската комисия стартира процедура за неспазване на законодателството. На кого да се доверя аз като държавен глава, добави Плевнелиев по повод вчерашната информация, че председателят на ЕК Жозе Барозу е предупредил премиера Пламен Орешарски, че Брюксел ще предприеме мерки срещу България за нарушаване на европейските правила със споразумението за „Южен поток".

 

Аз съм за „Южен поток", но съм против проектът да се стартира в несъответствие с европейските правила и в ущърб на следващото поколение на България, което също има интерес от внедряването и въвеждането на трети либерализационен пакет, заяви президентът и припомни, че надеждите са страната ни да намери собствени газови залежи в черноморския шелф.

 

Ако се намери български газ, децата на страната ще получат шанса да забогатяват ускорено, да продават на Европа и на света. Плевнелиев е категоричен, че ще бъде национално предателство да не можем да докараме газ до България и до европейските пазари, защото някой сега се опитва в последния момент да заобиколи подадената ръка от ЕК за въвеждането на трети либерализационен пакет за „Южен поток".

 

Всички сме за „Южен поток", но трябва да бъдем против той да се случи под масата и заобикаляйки европейското законодателство. Плевнелиев настоява за пълна прозрачност от страна на правителството, защото когато се управляват милиарди и се изпълняват стратегически проекти за България и за Европа, няма какво да се крие.

 

Росен Плевнелиев иска правителството да каже в прав текст на българския народ ще се съобразят ли с европейското законодателство, ако да - как, кога, кой отговаря, каква е причината ЕК да стартира процедура за неспазване на законодателството, при положение че министър-председателят казва точно обратното. Кой е прав, кой е крив, за българския народ е важно, няма нищо по-лошо от това политиците да не чуват гражданите, добави още президентът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5842 |29.05.2014 Протест! Всички медици на Спешна помощ подадоха оставки в София . 22| 5660 |29.05.2014 Убеждаваме експерти от ЕК, че не сме виновни за „Южен поток” . 26| 5357 |27.05.2014 Социолози признаха: Всички сбъркахме с БСП, нямаме картел . 20| 5026 |25.05.2014 Слабаков: Всички партийци са наши слуги, ние им плащаме заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads