Реклама / Ads
11| 5326 |16.05.2011 НОВИНИ

Президентството стабилно и спокойно след Първанов

.
Георги Първанов
Държавният глава Георги Първанов заяви, че по време на неговите мандати президентстката институцията се е утвърдила като „фактор на стабилност, на спокойствие, като фактор на диалога".
 

"В рамките на този период президентската институция в значителна степен допринесе за формирането на активна балансирана външна политика, за реализацията на стратегически цели на страната", заяви президентът за двата си мандата при посещението си в Карлово, съобщиха от прессекретариата на президентството.

На въпрос каква е оценката му за времето, през което бе президент, Георги Първанов отговори, че в дистанцията на времето ще се получи вярната оценка.

Президентът Георги Първанов участва в кръгла маса на тема "Проблеми на училищното образование", която се проведе днес в Карлово. „За да бъдем конкурентоспособни в Европа, трябва да предложим такава образователна реформа, която да ни позволи да скъсим дистанцията в много отношения, в това число и от гледна точка на развитие на образованието", каза той.

Първанов отбеляза, че е необходима качествена преоценка на съдържанието на учебниците и на това как се поднася цялата материя, за да може леко и в същото време най-трайно да бъде усвояван учебният материал.

Карлово се е развивал винаги като духовен център. През последните 150 години оттук са тръгнали много изявени дейци в българското образование, заяви президентът и подчерта, че важното е какво предстои оттук нататък. Основният въпрос е дали българското образование е фактор в развитието и имаме ли съзнанието, че то може и трябва да бъде фактор за увеличаването на стойността на човешкия капитал.

Във форума участват директори и помощник-директори на училища и детски градини от Карлово, представители на учителските синдикати.

Георги Първанов връчи почетния знак на президента на НЧ "Васил Левски - 1861 г." във връзка със 150 години от основаването му и на учителите Пепа Шуплева и Донка Тодорова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4847 |13.05.2011 Г. Първанов със завещание за наследника си . 46| 5950 |12.05.2011 Първанов нямал трофей от архар, а и пушката му била евтина . 11| 5437 |12.05.2011 Питат Първанов има ли рога . 8| 5039 |10.05.2011 Борисов и Първанов в сградите с най-силна радиация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads