Реклама / Ads
0| 4473 |21.04.2016 НОВИНИ

При прехвърлянето на търговско предприятие договорът ще се съхранява от нотариус

.
Разписан е нов пакет от изменения на Търговския закон и Наказателния кодекс срещу кражбите на фирми. При прехвърлянето на търговско предприятие договорът вече ще се съхранява от нотариус. Производството по несъстоятелност ще бъде съпроводено от стабилизационен механизъм, който да позволи възстановяване на предприятието.
 

Предложенията са на министерствата на икономиката и на правосъдието. В момента при прехвърлянето на собствеността на предприятието е достатъчно страните да подпишат договора пред нотариус. След заверката оригиналът им се връща и те си тръгват с документа. Промените предвиждат, освен заверката на подписа, нотариусът да съхранява договора 10 години, обясни заместник-министърът на правосъдието Виргиния Мичева, цитирана от БНР.

 

Това гарантира, че ако някой реши да фалшифицира евентуално подписите под този договор, да се яви с този договор в Агенцията по вписване, да иска вписване - ще му бъде отказвано. И всеки договор с нотариална заверка на подписите и съдържание, ще може да бъде проверен, дали действително е направен такъв при нотариус на територията на държавата.

 

Според Виргиния Мичева така ще се спре фалшифицирането на протоколи, пълномощни и договори, с които се извършват измамите.  Друга от мерките - производството по стабилизация, цели спасяването на малкия и среден бизнес от фалит, когато собственикът има затруднения. Предлага се план за стабилизация. Той се разглежда от съда в много бързи срокове. Спират се изпълнителните прозводства, да се даде глътка въздух, за да могат да се разсрочат някои плащания или да се изкупи предприятието в зависимост от съответната хипотеза. Мерките са одобрени и от бизнеса, а промените в Търговския закон вече са готови и предстои да бъдат внесени в Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4825 |07.11.2015 МВР обединява административните си услуги в държавно предприятие . 1| 5150 |20.10.2015 Фрог позна: Правят Държавно предприятие в МВР за услуги на гражданите . 5| 4324 |09.02.2015 НСИ отчете отрицателно външнотърговско салдо . 6| 4360 |08.12.2014 "Газпром" създава ново предприятие за строителството на газопровода до Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads