Реклама / Ads
34| 8733 |22.02.2015 НОВИНИ

Прякорът на вицепремиера Дончев вече е "Наследникът"

.
Томислав Дончев
Прякорът на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев вече е "Наследникът", защото първо на него се е обадил Бойко Борисов при инцидента с кръженето на куция "Фалкон" над София при излитането на за Брюксел преди седмица. Попитан в "На светло" по Нова телевизия какъв диалог са водили с премиера в този момент, той отговори: "Не е публичен. Таен е!"
 
Дончев допълни, че премиерът трябва да каже, какво са си говорили при инцидента.  Обясни, че Борисов е говорил и с други политици по време на полета над София.

Лош вкус е да се комуникира ако се прави от сутрин до вечер, каза Дончев. Ако и бях съветник щеше да я посъветвам нещо друго, за щастие не съм такъв, така отговори той на въпрос за медийните изяви на Мая Манолова.

Отворен въпрос е дали ние сме трябвали да ги убеждаваме, или те е трябвало да разберат по-бързо. Така пък Дончев отговори на питане за комуникацията с коалиционните партньори във властта за дълга от 16 мрд. и повтори няколко тези в подкрепа на дълга.

Имаме максимален размер на дълга, който ще се ползва. Никой няма да генерира повече средства, отколкото са необходими. Няма опасност да се похарчат тихомълком пари, за които никой не знае за какво са. Въпросът е как да харчим по-малко, как с по-малко пари да постигнем по-голям ефект, обясни Дончев.

„Тук се експлоатира един страх, който съществува повече от десетилетия на свръх задлъжнялата държава. Ако вземането на дълг за други държави е нормално, в България, поради травматичния ни опит, нещата стоят по различен начин“, аргументира се Дончев. Иначе новината тук е, че няма дълг, поне не нов, категоричен бе той. Може би колегата Горанов не е счел за необходимо предварително да уговаря темата, защото тя е процедурна. Става дума за рефинансиране на стар дълг, защити той финансовия министър от нападките на колегите му.



Да чухте някое добро предложение от опозицията?, попита на свой ред той. Страхът е лош съветник в политиката. От страх могат да се направят по-лоши неща отколкото от глупост, заяви той.

Това, което ще даде живот на кабинета, са резултатите, а не здравите коалиционни сглобки, категоричен бе Дончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4256 |13.02.2015 Дончев: Европейските пари са ни по-мили от нашите . 1| 4824 |06.02.2015 Дончев: Пораженията от климат и от човешка глупост са различно нещо . 4| 5234 |31.01.2015 Дончев: Държавата няма да помогне на всички пострадали при бедствието . 7| 4202 |23.01.2015 Т. Дончев: Очаква ни най-тежката година откъм плащания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads