Реклама / Ads
2| 3858 |03.04.2020 НОВИНИ

НС прие нови правила за работа по време на заразата

.
Депутатите приеха правила за работата на Народното събрание по време не извънредното положение. Законопроектът беше внесен от парламентарната група на ГЕРБ и в негово подкрепа гласуваха 119 народни представители, 55 са въздържаха и никой не се обяви против.
 

Така народните представители решиха да се регистрират 1 час преди заседание и да гласуват 30 минути след приключване на разискванията, а кворумът ще се установява чрез компютърна система. При разискванията по точка от дневни ред в зала присъстват изказващите се народни предтавители, членовете на водещата комисия и други народни представители, като е препоръчително присъствието на не повече от една четвърт от всички народни представители едновременно.

 

След закриване на разискванията по точките от дневния ред за заседанието, председателят определя начален час на гласуването на обсъдените законопроекти на първо гласуване и приектите на актове приемани на едно гласуване, който не може да е по-рано от 30 минути след приключване на последните разисквания. Гласуването се извършва чрез комптъризираната система за гласуване по график, определен от председателя, като народните представители препоръчително се разделят на две групи, които гласуват последователно в залата. След приключване на гласуването резултатите се установяват и обобщават от секретари на Народното събрание и се представят на председателя, който ги обявява по време на същото заседание, допълва Дарик.

 

При разглеждане на законопроекти на второ гласуване, гласуването се извършва след приключване на представянето на докладите на водещите комисии и разискванията по тях. Председателят определя начален час на гласуването на обсъдените законопроекти, който не може да е по-рано от 30 минути след приключване на последните разисквания. Гласуването на всяка група е глава по глава, раздел по раздел или текст по текст до изчерпване на съдържанието на съответния доклад на второ гласуване и на направените по време на разискванията предложения. След приключване на гласуването, резултатите се установяват и обобщават от секретари на Народното събрание и се обявяват от председателя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4254 |03.04.2020 Адмирал Емил Ефтимов е новият началник на отбраната . 1| 3699 |02.04.2020 Нови случаи на COVID-19. Болните у нас вече са 457 . 6| 7243 |02.04.2020 Д-р Михайлов: Това е криза на въображението, на начина, по който възприемаме света . 2| 4490 |01.04.2020 КЕВР съобщава новите цени на парно, газ и топла вода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads