Реклама / Ads
39| 5769 |21.02.2012 НОВИНИ

Приеха оставката на Нешева; гласят я за друг пост?

.
Красимир Велчев съобщи решенията
Професионалните качества на Нешева обаче й гарантирали място в бъдещото управление на държавата. Човек, подложен на такова напрежение, се нуждаел от почивка, но добрият специалист винаги можел да си намери място навсякъде.
 

ПГ на ГЕРБ единодушно реши да приеме оставката на д-р Нели Нешева като управител на НЗОК, съобщи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев и добави, че до един месец ще бъде предложен и избран нов управител.

Волята на самата Нешева, която подаде оставката си и създалото се напрежение в обществото, били взети под внимание, но редом с това народните представители от ГЕРБ са дали висока оценка на работата на Нешева като управител на здравната каса, защото тя е стабилизирала структурата, която е ръководила.

Вече няма напрежение в системата и това се дължи на целия екип, но е предимно нейна заслуга, каза още Велчев. Обществото е чувствително, особено в условията на криза, към раздаването на бонуси, а и самата Нели Нешева в мотивите си да подаде оставка посочила, че не иска тези неща да се използват за политически и корпоративни цели, обясни той.

Когато един човек е подложен на такова напрежение и от неговия подпис зависи преразпределението на 3 млрд. лв., може би се нуждае от почивка, каза Кр. Велчев. Професионалните качества на Нешева обаче й гарантирали място в бъдещото управление на държавата. Велчев нямал нищо конкретно предвид, но един добър специалист винаги можел да си намери място навсякъде.

ПГ на ГЕРБ е решила да предложи на премиера да разгледа кадровия потенциал в здравеопазването и да направи необходимото пред цялото общество да не остават съмнения, че има защита на корпоративни интереси, посочи Велчев.
Народните представители препоръчват на Борисов на Нели Нешева да й бъде предоставена възможност да се развива в управлението на държавата, и по-специално в сферата на здравеопазването.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5413 |21.02.2012 Оставката на Нешева ще се гласува в парламента . 192| 5936 |17.02.2012 В БСП доволни от оставката на Нешева, искат още . 55| 6638 |17.02.2012 Нешева подала оставка по лични причини; оставката още не е приета . 87| 5594 |09.02.2012 БСП пита кой днес е Емел Етем, за да му иска оставката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads