Реклама / Ads
7| 4671 |25.02.2011 НОВИНИ

Приеха Стратегията за национална сигурност

.
Стратегията за национална сигурност бе приета от депутатите със 120 гласа "за", нито един "против" и 23 въздържали се.
 

При представянето на проекта министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че разработването на документа е продължило повече от половин година, като в обсъждането са се включили освен представителите на институциите и научната общност и неправителственият сектор. Подходът при разработването на основните принципи и тези е определил гражданина като основен център в триадата "държава - общество - гражданин". Съществен белег е и въвеждането на нови спрямо традиционните разбирания, компоненти и аспекти на политиката за сигурност, посочи Бойко Борисов.

От първостепенна важност е укрепването на вътрешната ни сигурност и подредбата на собствената ни институционална система за сигурност. Само така ще можем да разчитаме на подкрепата от партньорите ни ЕС и НАТО. Основният принцип е неделимост на сигурността на страната и сигурността на ЕС и НАТО, отбеляза премиерът.

Народното събрание проведе и разисквания по питането на народните представители Драгомир Стойнев и Емилия Масларова към министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов относно компенсиране на ръста на цените чрез системата за социално подпомагане.

Мнозинството в парламента подкрепи социалната политика на правителството и отхвърли предложението на левицата правителството да приеме мерки за ограничаване влиянието от по-високите цени върху доходите. За проекта на решение, внесен от левицата, гласуваха 21 народни представители, а 82-ма бяха против. Проекторешението на ГЕРБ беше подкрепено от 83 народни представители, 21 бяха против.

Депутатите възложиха на министъра на труда и социалната политика на всеки три месеца да информира Народното събрание за мерките в системата за социално подпомагане във връзка с ръста на цените. В приетото решение се посочва, че парламентът подкрепя социалната политика на правителството, съобразена с поддържането на финансова стабилност в страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5110 |25.02.2011 Й.Бакалов: Стратегията е трикрако столче, важно е да не паднеш . 3| 4800 |25.02.2011 Стратегията за национална сигурност на дневен ред в НС . 4| 5026 |22.02.2011 КСНС ще нищи националната сигурност и "Шенген" . 17| 5011 |14.02.2011 Борисов и Първанов ще обсъждат националната сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads