Реклама / Ads
14| 4920 |12.04.2011 НОВИНИ

Приемат България в Шенген с политическо решение

.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна с Генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес. По време на разговорите между тях Цветанов заяви, че България е изпълнила всички технически критерии и очаква вземането на политическо решение за приемането в Шенген, заедно с Румъния, съобщават от пресслужбата на ЕНП.
 

Цветанов запозна домакина с всички мерки, които взема българското правителство и подчерта, че в някои отношения дори надграждаме това, което е заложено в изискванията. Както и Карлуш Коелю, докладчик по готовността на България и Румъния за членство в Шенген, така и Цветан Цветанов е убеден, че в определени аспекти двете страни отговарят в по- голяма степен на необходимите критерии, отколкото някой от сегашните членки на зоната. Уверения за това той е получил от чуждестранните експерти и политици, които инспектираха българските граници през последния месец.

Цветанов информира испанския политик, че е поканил на посещение у нас вътрешните министри на Германия и Франция и очаква положителен прогрес в тяхното отношение. В тази посока беше и едно от предложенията на Антонио Лопес - " Канете повече хора, които да видят с очите си, да се уверят в това, което се прави във вашата страна по отношение приемането в Шенген".

Генералният секретар на ЕНП е възхитен от пълната мобилизация на България за членство в Шенген. "Вие имате силен лидер, имате воля за реформи. Правителства, които действат и вземат мерки, са добри за страната си". Антонио Лопес изказа за пореден път пълната подкрепа на партията за българската кауза и изказа пожелание, България и Румъния да бъдат приети колкото се може по-скоро в европейското безгранично пространство. Той е възхитен от ентусиазма на унгарския премиер Виктор Орбан и силно се надява, че до края на Унгарското председателство ще бъде взето политическото решение затова и ще бъдат определени дати за приемането на двете страни в Шенген. Надеждата и на двамата политици е, това да стане до края на тази година.

Цветанов отправи специална благодарност към всички наши евродепутати, които независимо от различните си политически пристрастия, сега са се консолидирали изцяло по отношение приемането ни в Шенген.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5126 |11.04.2011 На 4 юни решават за влизането ни в Шенген . 13| 14010 |10.04.2011 Изчезват пчелите в България – иде екокатастрофа . 36| 7242 |09.04.2011 Ст. Гамизов: В България има чудовищна цензура по отношение на Белене . 15| 5062 |09.04.2011 И политиците почистват България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads