Реклама / Ads
70| 6460 |07.04.2013 НОВИНИ

Приятели на ГЕРБ: Заслужавате да празнувате в нощта на изборите

.
Източник: Булфото
Вярвам, че ГЕРБ ще успее. 14 000 души са се събрали в тази зала, за да подкрепят партията ГЕРБ, заяви в началото на Националната конференция на ГЕРБ депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул.
 

"Г-н Борисов, г-н Цветанов, вие заслужавате да празнувате в нощта на изборите. Вие се намирате на правилния път. Беше трудно да се направи реформа в съдебната система и в областта на вътрешната сигурност", отбеляза той.

"За добрата охрана на границата, е важно доброто сътрудничество с Турция", посочи Ул.

Вие не вървяхте по пътя на Кипър - с пране на пари да се стигне до модел, с който държавата не може да функционира. Вие вървяхте до един сериозен, стабилен път, който не води до задлъжняване на България. Затова станахте пример. Поради това желая България да продължи по този успешен курс, път на вътрешна стабилност.

Пожелавам си България да остане гарант за приятелска към Европа политика. Като германски политик, желая България заедно с Германия, да се бори за стабилна Европа. България се нуждае от една силна ГЕРБ", отбеляза германският политик.

Отидете в градовете, в малките населени места и кажете, че тази политика е подкрепяна от Германия, посъветва той делегатите на конференцията.

Месут Йълмаз: Усилието за членство в ЕС сближи страните ни
Убеден съм, че българският народ няма да приеме връщане назад, към тъмното минало, каза бившият министър-председател на Турция Месут Йълмаз.

„В Турция особено внимателно изучавахме реформите, които България трябваше да направи, за да влезе в ЕС. Европеизацията е придружена с огромни жертви, особено в икономическата сфера, и ние, политиците трябва да помагаме на хората да вярват в едно по-добро бъдеще".

„Нашите общи усилия за постигане на членство в ЕС сближиха нашите страни. Споделяме еднакви убеждения, нашето приятелство непрекъснато расте. Това, обаче, не означава, че е постигнат пълният потенциал на нашето сътрудничество", посочи той. „Изпълва ме с радост фактът, че личните отношения надмогват етническите различия", каза турският политик.

„Без съмнение, в момента България е подложена на сериозна проверка. Демокрацията е най-добрата основа на преодоляване на такива заплахи. Никога не трябва да губим воля за тази система. Докато държавата е демократична, е възможно да се постигнат взаимно изгодни решения", посочи Йълмаз, който пожела успех на ГЕРБ на изборите.

„България е известна с мъдростта на поговорките си. Една от тях гласи, че който не може да служи, не може и да управлява. Тази поговорка съдържа много истина. Задължение на лидерите е да покажат скромност и да служат на хората със самопожертвование", каза още той.

Джоузеф Дол: Вместо да действат, някои са яли асфалт с години
България е важен партньор в ЕС. След 2009 г. България възстанови доверието на европейските институции. Вие направихте това благодарение на ГЕРБ, Борисов и Цветанов, каза председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол. Стабилността в България днес минава през нов мандат на ГЕРБ, подчерта Дол и изрази подкрепата на ЕНП.

„Във време на тежка световна криза най-важно е да действаме заедно, обединени и да координираме нашите действия. Ние сме на кръстопът – дали да продължим да градим по-ефикасна и сигурна Европа или ще поемем по пътя на затваряне в себе си, пътят на демагогията и популизма”, посочи Дол.

„Последните месеци защитавам силен европейски бюджет, отговарящ на висотата на нашите амбиции за Европа. Европейският бюджет е бюджет на инвестиции. 94% от него се връща в страните-членки под формата на инвестиции”, каза Дол. Той отбеляза, че от кризата може да се излезе, благодарение на инвестициите и добре управляваните публични финанси. „Видях метрото, видях километрите магистрали в строеж. Браво на ГЕРБ”, подчерта той.

По повод твърдението на левицата в страната, че асфалт не се яде Дол коментира: „Асфалтът, както и големите инфраструктурни проекти, дават храна на работниците, които работят по тези проекти. Това дава храна на над 5000 души. Когато виждам не-славното състояние на някои пътища в страната, които още не са рехабилитирани, се питам дали наистина някои вместо да действат, не са яли асфалт в продължение на години”, коментира той.

„Днес България заедно с Германия е призната като първенец в управление на бюджета. Финансовото управление е залог за доверие. А който казва „доверие”, казва „инвестиции”, заяви Дол. Той посъветва ГЕРБ да продължава да подкрепя малките и средни предприятия, както и да инвестира в младите хора. България ще спечели благодарение на ГЕРБ и с ГЕРБ, каза още той.

Анка Боаджу: Заедно можем да строим мостове
Социалистите биха могли да върнат България назад и да хвърлят страната в хаос и да спрат реформите, каза зам.-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу.

„Винаги сме подкрепяли ГЕРБ и сме ваши верни приятели, насърчавали сме и сме пропагандирали вашите резултати. Има заплаха от страна на социалистите. Подобно нещо се случи и в Румъния”, заяви Боаджу. „Като съсед на България, добре разбирам вашата загриженост в този момент, но заедно можем да преодолеем това”, посочи тя.

Ние успешно можем да строим мостове помежду си. Пример за това е Дунав мост 2. Лично благодаря на председателя Борисов, отбеляза зам.-председателят на ЕНП. „Трябва да продължим да се борим с корупцията. Проведохме важни реформи в нашите страни. Постигнахме успехи и трябва да продължим. Само ГЕРБ може да помогне за това в България да не се случи това, което се случи в Румъния – всички инвестиции бяха спрени, заплатите и пенсиите не се увеличават, развитието се замрази. Всичко това не трябва да се случи в България и за да не стане така, всички трябва да гласуват за ГЕРБ. Въобще не си и помисляйте за друга посока”, подчерта тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 119| 6556 |06.04.2013 Костов упрекна ГЕРБ: Нито една грешка не признаха . 62| 5823 |27.03.2013 ГЕРБ: Имаме воля! . 8| 6142 |20.03.2013 Приятели на Пламен Горанов: Подозираме, че е бил подпален! . 46| 6723 |28.02.2013 ГЕРБ: Няма причина Борисов да не бъде пак премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads