Реклама / Ads
8| 5119 |14.09.2007 НОВИНИ

Приключи парламентарното битие на Петър Стоянов

.
Петър Стоянов подаде оставка като народен представител, парламентът я прие. Председателят на НС Георги Пирински обяви, че заявлението на Стоянов е подадено още вчера.
 

В изявление до медиите самият Петър Стоянов заявява, че дължи обяснение за оставката си като депутат не само на хората, които са го избрали, но и на всички, с които е работил през последните години. „Напускам Народното събрание не защото не вярвам в способността на истинската българска десница да се възроди и да управлява България, а защото съм убеден, че сега политическите реалности и политическият морал изискват лидерите от моето поколение да направят в този момент крачка назад", се казва в заявлението на Стоянов. „Излизам от Народното събрание, но не абдикирам от българския обществен живот. Убеден съм, че интересите на демократично мислещите българи и на България могат и трябва да бъдат защитаване навсякъде. Ще продължа да го правя по силите и възможностите си така както съм го правил досега", твърди още екслидерът на СДС и президент на България Петър Стоянов, който не присъства в пленарна зала.

Стоянов беше депутат от Пловдивския избирателен район, а мястото му в парламента ще заеме Петър Попов. Той преди 10 дни подаде оставка като заместник-председател на градската организация на синята партия в знак на протест срещу издигната листа за общински съветници.

Изборът на Петър Стоянов да напусне Народното събрание е негов и аз го уважавам, заяви за Агенция “Фокус” лидерът на СДС Пламен Юруков. "Петър Стоянов помага и ще помага винаги на СДС да може да изпълнява своите политически задачи. Той прецени, че от позицията на бивш президент ще може да бъде много по-полезен, отколкото като редови депутат, заяви Пламен Юруков. Той отбеляза, че още вчера при разговор със Стоянов е научил за намеренията му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5162 |13.07.2007 Петър Димитров и Меглена Тачева са новите лица в кабинета, ще има агенции за сигурността и горите . 1| 5211 |13.07.2007 Петър Димитров и Меглена Тачева са новите министри в кабинета . 0| 5243 |03.07.2007 Изпитите приключиха, втора серия е голямото тичане по училищата . 4| 10393 |01.06.2007 Петър Кънев поема Министерството на икономиката и енергетиката, следовател №1 подал оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads