Реклама / Ads
3| 7248 |15.02.2010 НОВИНИ

Принудили Жоро Главата да свидетелства срещу Маргина

.
Георги Славов - Главата
Георги Славов – Главата бил принуден от двама мистериозни господа да разпише лист с показния срещу Красимир Маринов, известен като Големия Маргин.
 
За това призна самият Славов, като каза само че знаел, че странните типове са от столицата.. Тези показания Главата даде пред Пловдивския съд.

Двамата дошли при него преди 20 дни и му дали лист с думите: „Прочиташ това, подписваш и те пускат”.



Жоро Главата, който е изправен пред Темида за хулиганство, поясни, че в написаното е ставало дума за Красимир Маринов – Големия Маргин и затова, че той е шеф на наркоканал и е имало някакви показания срещу Сако. Славов допълни, че той е предпочел детето му да е добре и да не се забърква в такива показания. Когато Жоро Главата започна да говори, адвокатите му се опитаха да го спрат. Признанията той направи по време на гледането на мярката му за неоклонение.

Обвинителите по делото представиха днес нови доказателства срещу Славов и бодигарда му Пламен Иванов, които участваха в бой в пловдивско заведение преди седмици. Държавното обвинение приложи към делото разпит на свидетели и съдебномедицинска експертиза. Стана дума за инцидент, станал в конвойната кола на ареста, където най-вероятно е бил набит свидетелят Николай Проданов.

Според единия от адвокатите на задържаните Мирослав Кавърджиков съдът не бива да приема тези доказателства, тъй като Проданов е докладвал за инцидента два дни след като се е случил – т.е. на 6 февруари, което според адвоката означава, че той може да е бил бит от друг. Другите, пътуващи във фургона, не казват да са видели инцидент. Шофьорът е карал бързо и било възможно Проданов да се е наранил, докато колата е преминавала по дупките. Съдебномедицинската експертиза пък му била назначена четири дни след това, което също говори за противоречивост за инцидента, според адвокатите на Славов.

По думите на другия адвокат Станимир Вълчев единият месец задържане под стража, е изпълнил преназначението си и било добре двамата да бъдат пуснати, за да бъдат с по-лека мярка за задържане, за да бъдат от полза за семействата си и за хората, на които дават хляб. В момента съдът преценява каква мярка да бъде наложена на обвиняемите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7164 |11.02.2010 Борисов доволен от акцията срещу Алексей Петров . 13| 4545 |10.02.2010 РЗС скочи срещу МВР . 0| 4725 |10.02.2010 Смениха съдебни заседатели срещу Крокодилите . 4| 5118 |09.02.2010 ДПС скочи срещу промените в ЗEС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads