Реклама / Ads
16| 7046 |28.04.2011 НОВИНИ

Привърженици на Дал искат главата му

.
След две срещи на живо, премълчаване на проблемите и неясни идеи за създаване на нова организация, поддръжници на Касим Дал обмислят да го сменят. Недоволството срещу бившата дясна ръка на Ахмед Доган ескалира, завладявайки и най-верните му фенове – групата във "Фейсбук", създадена в негова подкрепа.
 

Още неродена, бъдещите членове на бъдещата организация вече мислят за детрониране на лидера си. Това показват дебатите в социалната мрежа. Нервите на поддръжниците на изключения от ДПС лидер вече са опънати до краен предел, а предложението на един от администраторите на страницата за смяна на името на групата, подпали искрата във "Фейсбук".

"След дебата за името на групата предлагам да има друг такъв, свързан с личността, около която трябва да се обединим. Напоследък забелязвам недоволство към г-н Дал, наистина е много пасивен. Лично мое мнение е да тръгнем с човек, който да е млад, амбициозен, да не е заемал високи партийни длъжности, сиреч чист и необременен”, споделя в личната си страница във “Фейсбук” Булут Чакър, който е родом от Пловдив, но сега живее в Лондон.

“Няма недоволство… по скоро напрегнато очакване Булут”, опитва се да го успокои администраторът на сайта Метин Мехмедов. “От 4 месеца не бързаме, време му е. Губим си времето в шикалкавене. Действието му е майката”, казва в няколко последователни постинга Булут Чакър. “Напрежението се усеща в групата по хаотичните предложения и дебати. Това води до уязвимост и лесна плячка на „врага“, коментира Рефай Кемал.

Колебаят се дори хард-поддръжниците на Дал. “Скъпи приятели, да не забравяме, че г-н Дал е нашият духовен водач! Именно той започна промените в ДПС и той трябва да е патронът и лидерът на новата ни партия”, напомня Севги Йозкан. Веднага след това обаче добавя: “Може да помислим само за човек за председател, който формално да управлява организацията”.

“В последно време и двамата не споделят нищо по темата. Не е грехота да се каже, ето аз съм с тези хора, те ме подкрепят и т.н. Поне да общуват с нас. Чакаме някаква дата, с неясни решения взети лично, отново никой не се съобразява с Нас. Заприлича на Решение на ЦК или на свръхсекретна програма на НАСА”, не спира да недоволства Чакър.

Найме Ферад обаче не споделя тези крайни оценки за Дал. “Добре, някой ще ми каже ли, ако го нямаше Касим Дал, щеше ли изобщо да има такава група тук в интернет, щяхме ли сега ние които сме се събрали тук, да коментираме поведението на ръководството на ДПС, зад кое име щяха да се съберат толкова много хора, които да изразяват недоволството си. Я ми кажете нямаше ли и други, които се отцепиха от ДПС, защо никой не тръгна след тях, защо всеки си мълча тогава. Не забравяйте откъде и от кого тръгна всичко това. Аз подкрепям Касим Дал, защото вярвам в него, защото според мен това е правилният човек, а че мълчи засега, зададохте ли си въпроса ДАЛИ НЯМА ПРИЧИНА ЗА ТОВА.Търпение и ако ние сме достатъчно упорити аз мисля, че нещата ще си дойдат на местата!”, коментира вярната фенка .

От постингите във Фейсбук става ясно, че в момента хората са се обединили около Дал и Исмаилов, защото искат реформи в ДПС. И това е целта им. Ако те кажат, че са променили това свое мнение обаче, тогава ще се мисли какво да се предприеме, защото без Дал и Исмаилов трябва съвсем нова стратегия, с която не всички могат да са съгласни, тъй като нещата ще се случат много трудно, коментират във "Фейсбук" настоящи симпатизанти на Дал.

Припомняме, че на 12 януари, година след като бе свален от поста зам.-председател на ДПС и остана просто член на ЦОБ, Касим Дал подаде оставка от Бюрото. Още на следващия ден се появи неговото т.нар. Кърваво писмо до структурите на партията в цялата страна. В него той обвини лидера хмед Доган, че е подменил общата кауза с лична и че използва хората като салфетки. Последователно го изключиха първо от парламентарната група, а след това и от партията.

Бившите му колеги го обвиниха, че поведението му е предизвикано от засегнато честолюбие и че иска да разцепи партията, за да създаде нова организация. Дълго време Касим Дал отричаше. В началото на април обаче на среща със симпатизанти в Търговище той не изключи възможността да бъде създадена нова партия, която да се противопостави на сегашното ръководство на ДПС. Ако това е волята на хората, не би имал нищо против да се създаде официална алтернатива. „Бебе се ражда на 9-я месец, не на първия“, каза тогава Дал. Дал си даде срок до края на април, преди това обаче щял да усети пулса на хората на срещи в други градове. Такава обаче не е проведена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5329 |28.04.2011 Хората искат президент като принц. Такъв няма . 13| 5450 |26.04.2011 ДПС искат вот на недоверие, за да ги дават по телевизията . 41| 5921 |16.04.2011 К. Тренчев: В политиката попадат хора, които искат, а не могат . 8| 4920 |14.04.2011 Я. Янев давал заповеди за фалшификация на подписката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads