Реклама / Ads
31| 6426 |22.01.2021 НОВИНИ

ПРИЗИВ за ден 200 от протестите

.
Отец Дионисий
Драги съотечественици – Граждани на Република България, Мислих и реших, та и затова си позволявам под вид на споделени разсъждения да се обърна към всички вас - без значение от етнос, вероизповедание, традиция, убеждение, възглед и т.н., но го правя, защото го намирам за важно и то точно сега.
 

В неделя на 24-ти януари т.г. се изпълват 200 дни откакто вярата, надеждата и любовта у нас – българите се възродиха. Отново заживяхме с мечти, което е неотменно човешко право. Отново поискахме да сме общност. Поискахме и да сме народ, нация. Поискахме да сме ние също честити, чествайки своите предци и подражавайки им, но чествайки и своите деца. А това най-добре става в обятията ни един-другиго. Време е, обаче, вече и за проявленията на майката на гореспоменатите добродетели – София – Премъдростта!






Да, на 9-ти юли миналата година всички се събрахме, за да кажем “Basta!” на превзелия ни отвътре враг – предателя, който ни за жалост сами допуснахме поради нравствения ни упадък. Казахме “НЕ” на корупцията, грабежа, лъжата, безпардонността, вулгарщината, простащината и наглостта на мафия, която човеконенавистно управлява нашата Родина. Казахме “НЕ” на чекмедже-политиката, която прокуди много наши близки роднини и приятели и много други наши сънародници далеч от пределите на България и която съсипва прекрасната българска природа. Казахме “НЕ” и на смъртта, и на смъртността, причинявани от действия и зловредни бездействия на властта. Свещеният ни гняв като народ изригна при оскверняването и поруганието на Олтара на Отечеството – Гербовата зала при Държавния глава на Републиката.

 

Но това “НЕ” на злото е “ДА” на доброто. На същия този 9-ти юли ние казахме и: да на свободата, да на справедливостта, да на солидарността, да на почтеността, да на правото на просперитет. Затова нашето надигане, което е правдиво, но и конструктивно, е народотворно. Българският народ отново го има!

 

Ето защо всички ние – гражданите на Републиката сме призвани да възстановим демокрацията си! А Демокрацията от древност се възражда на градската áгора.

Борисов с безчислените си падения и личностни, и длъжностни сам се отвежда към неговия естествен пъкъл, който той сам си е създал. Той за 11 години във властта не осъзна нравствената стойност на призива “Оставка!”. Два пъти с този политически инструмент той злоупотреби, заради своя си по-удовлетворяваща конфигурация и един път имаше възможност, но не награди народа си с него, въпреки че той пък от своя си страна 11 години го търпи и то стоически. Опиянен от произтичащите от порочната му власт чекмеджета, Мати Харита, Пунти Мари, Севди, кюлчета, пачки, пури и т.н. той е в невъзможност да излезе от схващането си за владетел-самодържец. Но трагедията, обаче, да не можеш никога да излезеш между хората е вече присъда. Той – Борисов е минало! И слава Богу, но дано с Божията помощ да продължим напред след него и въпреки него по-добре!






Изкарването на Борисов от системата на политико-обществения живот на страната стартира. А това не се спира. Важното е да не позволим тя да възпроизвежда подобни уродливи свои продукти. А затова е нужно възстановяване на истинските стойности и значения на нещата и активно участие във възобновяването на  демокрацията.

През изтеклата ужасна 2020-та година, белязана от глобалната пандемия, демокрацията не успя само в 3 страни в света. Това са Армения, Беларус и нашата мила България. В тези страни за управници са поставени хора с общ генезис и с еднакво безсрамие. На тези народи никой не им помогна. Но тези народи показаха на целия свят, че тях ги има и те също искат по-справедливи социални отношения. В тези страни върховенство на Правото няма, свобода на Словото няма, Правосъдна система няма, честни и свободни избори също няма.

 

България, обаче, върви към шанс за развръзка. Системата, която ражда, тя и убива. От липсата на просветление, а и от несъстоялите се, когато и да било, у Борисов неща като чест и достойнство ние се насочваме по календара на системата. А ако той (Борисов) не знае, че мандат не е срок, то нейният (на системата) инструмент “срок” прекратява неговия мандат. Отпочва се един танц между система и граждани, който изисква от нас – гражданите осъзната и пълноценна отдаденост на понятията Вярност и Постоянство (девиз на владетелската династия на Третото Българско царство).

 

Да, Президентът на Републиката насрочи с Указ дата на парламентарни избори след края на срока по мандат на най-позорното българско народно представителство в цялата ни съвременна история. За определянето на неделния ден на 4-ти април т.г. като ден, в който ще се изпитат нашите будност и съвест, то Държавния глава заслужава похвала. Държавотворно и държавоотговорно е да съчетаеш исканията на суверена с определянето му като нация. Всички ние, които почти 200 дни следваме своя марш в Похода на почтеността, искаме избори веднага. Това узурпаторите на българската власт от ГЕРБ и Обединени патриоти не го изпълниха, за което те ще си понесат отговорност, тъй като те не служат, не министерстват (министериум – служение) на народа си. 4-ти, 4-ти е първата възможна дата за избори, оставяща без партийно посегателство или кощунство свещената за народа ни дата 3-ти март – Освобождението на България. Т.нар. предизборна кампания стартира на следващия ден – 4-ти март. Тази дата е мислена и съобразена исторически. От нас зависи каква история ние ще пишем.

 

Несправедливо е Борисовата шайка да произвежда избори. Ясно е, че те ще са нечестно организирани и проведени. Безчестни хора честни работи не могат да правят. Но цялата тяхна мръсна манипулация е в стойности, които ние определим, а и в предели, които ние й зададем. Наистина са публична известност несъответсвията в списъците и регистрите на ГРАО, ЦИК и МВР. Множество са умишлено създаваните и умишлено прикриваните почти не 30, а 40 вече години (от времето на т.нар.

 

“Възродителен процес”) фалшиви документи за самоличност, с които несъществуващи реално лица упражняват вот, знайно е за административния вот, знайно е и за корпоративния, знайно е за противозаконни въздействия над ромския вот, но всичко това може да функционира в среда, в която няма налягане, а е пълен вакуум. Налягането можем ние – българите да покачим, както на площада, така и в избирателните секции.






Аз повярвах във всички наши сънародници, които от 9-ти юли м.г. до ден днешен са участвали, включвали са се макар и еднократно, без значение дали в София, градовете на България или градовете по света в общия ни протест, изискващ оставките на Борисов и неговото правителство, на Иван Гешев като Главен прокурор, на състава на Висшия съдебен съвет, разпускането на злощастното 44-то Обикновено Народно събрание с неговата ПКП-председател и насрочването на извънредни предсрочни парламентарни избори. Аз вярвам във всички вас, а и в тези, които ни подкрепят и във всички доброжелатели.

 

Ясно е, че някои смятат протестиращите две стодневия хора за утописти или идеалисти-мечтатели, а някои пък и за луди, но нали “свестните у нас считат за луди”, както се казва в  стихотворението “Борба” на Христо Ботев от 1871 г.?! Но, вярно е! Тези хора на протеста, обхождащи столичните площади, улици и булеварди са най-свестните, които съм срещал. Те са хора на морала и просветеността, те вярват в каузи и им се отдават всецяло. Те разпознават добро и зло, но имат политическата култура да разпознават кое е справедливо и кое не дори в политико-философските доктрини за развитие на социума. Те имат повече от инстинкт и имат щения за прогрес.

 

Въпреки горното време е, обаче, всички заедно да излезем! Време е заедно да се покажем! Време е заедно да градим едно по-справедливо Общество! Време е да върнем духа в тялото!

 

В Съединените американски щати го започнаха. Издигнаха пред Капитолия по време на инаугурацията на 46-тия Президент Джоузеф Байдън отново Библия от времето на нашето Възраждане. Е, не можем ли и ние да тръгнем сплотени по пътя на единението и съзидателността?! Висшите цели и идеали, обичта към ближните, а и любовта към себе си трябва да провокират желанието ни за стремеж да направим този наш живот в този наш български свят по-добър, както чрез по- добродетелен морално-етичен начин на живот, така и чрез съпричастност към делата на Общността.

 

Аз повярвах във всички ви. Повярвайте и вие в себе си! Можете да промените света около вас и той да бъде по-красив, а вие по-щастливи. Заслужавате го! 77-годишните страдания и мъки на българския народ трябва да приключат! Благодарение на извращения като сега действащия и делегитимиран режим “Тато – Баце” повторения не бива да се допускат!






Нека на Ден Двеста (200) от Протеста да се изявим като Народ, който скъсва с тъмнината и се съчетава със светлината за свои далеч по-честити бъднини! Всички да бъдем на този ден – 24-ти януари, Неделя от 16:00 ч. В т.нар. Триъгълник на властта. Защото тя властта е на Народа! Българската нация е сега призвана от една малка шепа хора с несломим дух в пек и студ, в дъжд и сняг, в бури и гръмотевици да възстанови сакралността на Държавата и нейните демократични институции, обругавани и потъпквани от крадливи псета. Нека покажем, че можем! В този Триъгълник на властта място за народа не е предвидено, но централната позиция му принадлежи. Който има сърце и изпитва най-слаба дори сърцатост към другиго, а населява българската земя е в дълг за правдива борба. Всяко едно дихание е порив към живот. Тези, които бележат живота със смъртта или страха от нея трябва за финал да разберат, че нямат и не бива и да помислят за досег никога повече с институции, чрез които животът се отглежда. Нашето физическо присъствие и всеотдайно участие, ознаменуващо над половин годишния ни протест, е напълно осъществимо и в специфичните услови на зимния климат и противоепидемичните мерки. С маски и ръкавици можем пак да туптим с едно сърце и да изявим своя глас с едни уста.

 

Като редовен участник в ежедневните протести срещу режима, където всички са говорещи и няма говорител мога категорично да заявя, че на 24-ти януари, неделя на Ден 200 отново:

Съвсем естествено протестът всеобщо ще извърши, но и призовава за категорично публично низвергване от страна на абсолютно всички участници в политико-обществения живот на Бойко Методиев Борисов и неговата формация, наричаща се партия ГЕРБ. Същото да е валидно и за т.нар. Обединени патриоти и най-безволевата “Воля”.

 

Естествено протестът, който не получи предсрочни избори за Парламент, но е изключително търпелив и упорит, апелира за проявление на воля за свикване на справедливо организирани честни и демократични извънредни избори за 46-то Обикновено Народно събрание в едно с президентския вот през м. Ноември след краткосрочно издание на междинен 45-ти Парламент, който да обезпечи честността на вота.






Естествено протестът настоява от всички, които ще се явяват на изборите тази пролет да имат доблестта да засвидетелстват, че се ангажират с промените в Правосъдната система, които ще поставят Държавното обвинение на правилното място в правораздавателния конструкт, а длъжността, ролята и функцията на Гл. Прокурор да бъдат премахнати.

 

Естествено протестът иска политическите субекти да поемат ангажимент, че и в България също ще бъде приет Закон за Изпълнителната власт с ясно разписани отговорности и задължения, а не заради т.нар. политическа целесъобразност един председател на Министерския съвет след напускане на кабинета да не подлежи на никаква последваща отговорност, поради колективна безотговорност, размита в състава на едно правителство.

 

Естествено протестът иска съгласие от политическите участници по изготвянето на ред за отзоваване от държавна власт чрез плебисцит при голямо народно недоволство, провокирано от достатъчно състоятелни доказателства за престъпление, който да се организира пряко или от Народното събрание, или от Президента на Републиката, или от подписка на граждани. Това да е валидно за заемащите длъжностите президент, председател на Народното събрание, министър-председател, национален омбудсман.






Естествено протестът изисква от всички политически формирования да гарантират, че ще сторят нужното за де приложат всички възможности за упражняването на конституционното право на гласуване на всеки български гражданин, без значение от неговото местонахождение по света, както и поемането на ангажимент за въвеждане на електронно гласуване.

 

Естествено протестът настоява всички политически структури да се ангажират с разформироването на Държавното дружество „Информационно обслужване“ и пълна подмяна на състава на ЦИК.

 

Естествено протестът иска възстановена работеща икономика, а не корупция, клептокрация и мафиотска омерта.

 

Естествено протестът настоява за пълна и цялостна ревизия на 3-те мандата управление на ГЕРБ и одит на дейността на общините, управлявани от ГЕРБ.

Плаващите неефективни мерки срещу коронавирусната пандемия, плаващите сметища по българските водоеми, плаващите предложения за плаващи конституции, ограбената от чекмеджетата здравна система, оставяща болните да умират пред болниците, разрушаващата се пътна инфраструктура вследствие на свлачища, провокирани от масовото изсичане на горите, краденето в маржовете при строително-ремонтните действия, непочистените корита и изградените в нарушение на здравия разум и законови разписания ВЕЦ-ове и какво ли още не в националната политика на ГЕРБ „Кърпеж и Грабеж“ превръщат България в плаващо гробище. Време е за Възкресение – не плаващо, а въздигащо! Ние сме живи и заслужаваме живот.

 

Затова на протест в защита на Демокрацията и да кажем „НЕ“ на диктатурата на едноличния режим, упражняван тоталитарно и безконтролно от охранителя на последния комунистически тиранин Тодор Живков – Бойко Борисов!

 

Мястото на всички български медии и журналисти, за които е от значение свободата на словото и искат да са на по-почтено положение от 111-тото също е на площада.

 

Братството на почтеността ще успее! Доброто винаги побеждава! Дори и в България! Демокрацията ще унищожи диктатурата!

 

24-ти януари, неделя от 16:00 ч. в Триъгълника на властта!!!

 

+ Дионисий Стобийски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5225 |10.01.2021 Вени Марковски: В България протестите са срещу корумпиран управник, а в САЩ срещу предполагаем корумпиран . 16| 4167 |06.01.2021 Ден 182 на протести: За пореден път бяха блокирани кръстовища, призив за обединение /видео/ . 24| 3840 |23.12.2020 Нинова с призив за празниците: Помагайте на възрастни, самотни, изолирани и болни хора . 11| 3196 |14.12.2020 Гореща точка: Беларус. Поредна порция арести след протестите срещу Лукашенко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads