Реклама / Ads
48| 6044 |26.06.2010 НОВИНИ

Призоваха гейовете да не се съвокупляват или събличат

.
Няма карнавални одежди; има чужденци. Няма известни лица; има силно полицейско присъствие. Няма хиляди протестиращи; има 250 участници в Софийския гей-парад. "За какво сте дошли?", попитахме мнозина. "За законови промени". "Какви? - И ние не знаем", отговориха млади хомосексуалисти.
 

Около 250 души с различна сексуална ориентация се събраха при Моста на въздишките зад НДК в София в 16:50 ч и се отправиха през бул. "Васил Левски" към съветския паметник до "Орлов мост", видя Frognews.bg. Там ги очакваха с концерт Дупнишката Мадона Сашка Васева, поп певицата Мария Илиева и Нети. Още в началото по мегафон всички бяха предупредени да не се съвокупляват или събличат по бившия булевард "Толбухин".

Голяма част от тях бяха англоговорящи, имаше доста холандци, германци и швейцарци.
Наш репортер попита участници за какво "парадират" днес. "Искаме грозното отношение към хомосексуализма в България да бъде преустановено", каза гей на около 25 години, който беше прекъснат от свой връстник. "Стига толкова, това е, без повече въпроси!". "За какво искате медийно внимание тогава, не е ли способен приятелят ти сам да реши дали да говори или не?", попитахме на свой ред раздразнения гей, който остана безмълвен. По същия начин към най-елементарния въпрос се отнесоха и млади лесбийки на ученическа възраст с бира в ръка, които не знаеха каква е целта на парада, но успяха да ни убедят с наглото "разкарай се", че от мероприятието има смисъл.

Не така постъпи 28-годишен хетеросексуален мъж от Швейцария, който потресен от "простащината" у нас, която настоящото правителство допускало да се случи, дословно обяви сам той. "Плюе се, пикае се навсякъде, унижават се хора с различна сексуална ориентация, убиват се момчета, защото приличали на гейове. Ето затова съм съпричастен към протеста.", допълни швейцарецът.

"Трябва да има законодателни промени", единодушни бяха гейовете. Какви обаче, и те самите не знаят. Те носеха знаменца и вързани зелени ленти на китките на ръцете си, с които всички съпричастни към протеста дефилират при засилена полицейска охрана. Силни дюдюкани и възгласи белязаха началото на парада. И този път МВР не мина без гафове, след като върза зелени лентички на китките на хетеросексуални репортери от различни медии, които не разбрали, че "ритуалът" се прави само за участниците в шествието.

За съжаление на минувачите, нашенските участници в събитието не бяха проявили въображение да се преоблекат в карнавални одежди, както правят събратята им в Берлин, например. За сметка на това обаче засиленото полицейско присъствие изнерви хетеросексуалните софиянци и гости на столицата, избрали същия маршрут за разходка или придвижване. Свидетели разказаха пред Frognews.bg за възмутени възрастни дами, които буквално анатемосали в автобус 94 гейове и лесбийки с думите: "Ето, затова сме все наказани цял живот. Извратена работа!" Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5268 |31.05.2010 Спрете рекламите на цигари, призоваха от СЗО . 2| 4923 |08.01.2010 Призоваха Сако за свидетел по Боби Цанков . 4| 5078 |21.12.2009 Гейовете политици у нас се страхували да си признаят . 44| 4915 |11.02.2009 „Спрете да крадете”, призоваха недоволни пред парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads