Реклама / Ads
0| 4075 |05.11.2019 НОВИНИ

Призовават главния архитект на София на разпит по делото срещу бившия заместник-кмет Евгени Крусев

.
Бившият заместник-кмет на столицата Евгени Крусев (вдясно) и защитникът Менко Менков Източник: БГНЕС
Главният архитект на София арх. Здравко Здравков ще бъде изслушан като свидетел по делото срещу бившият зам.-кмет на столицата Евгени Крусев. Заседанието е насрочено за 5 декември.
 

Адвокатът на обвиняемия Менко Менков посочи, че призованите свидетели не са били разпитани в досъдебното производство. „Искахме да бъдат разпитани, но прокуратурата отказа да бъдат призовани всички участници в общинския експертен съвет по устройство на територията, които са 29 души. Те са най-добри специалисти и са изработили становището за промяна на проекта по съответния законен ред, който е променен от главният архитект”, обясни защитникът.

 

Менков подчерта, че свидетели, на които е било отказано да бъдат разпитани, сега са допуснати от съда, съобщи БГНЕС.

 

По делото днес бяха разпитвани свидетели, сред които и инж. Асен Тасев, председател на съвета на директорите на “Столичен Електротранспорт”. „Мисля, че този релсов път е най-добрият, който е правен на територията на София за последните 30 години след ремонта”, заяви той пред репортери.

 

Крусев завеждаше ресор „Транспорт и транспортни комуникации” в общината и бе предаден на съд, защото през периода 27 юни-5 декември 2018 г. в качеството си на длъжностно лице е нарушил служебните си задължения и е съдействал за облагодетелстване на фирма „Джи Пи Груп“.

 

След изменениея в проекта в кривата на ул. „Алабин“ и ул. „Граф Игнатиев“ са били положени 144 м обикновени релси, а не предвидените в договора за обществена поръчка. Те били актувани два пъти с два протокола, с което общината е била ощетена с още 21 707,14 лв. с ДДС.

 

На Евгени Крусев бе наложена мярка за неотклонение „Подписка“ и забрана да напуска страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4769 |04.11.2019 Главният русофил Николай Малинов е напуснал страната в разгара на втория шпионски скандал с Руската федерация . 8| 4866 |31.10.2019 Мая Манолова призова президента Радев да не подписва указа за главния прокурор . 2| 4541 |24.10.2019 Проф. Антоний Тодоров: Мисля, че главният прокурор вече е избран . 9| 5047 |22.10.2019 ЕК критикува България заради липса на отчетност на главния прокурор, но сме изпълнили препоръките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads