Реклама / Ads
6| 5001 |06.08.2007 НОВИНИ

Пробата на Максим: 1,1 промила

.
Официалният резултат се оказа малко под предварително обявения. При стойност над 1,2 законът предвижда от 3 до 10 години затвор. Загрижени сме за пострадалите, обяви Албена Денкова.
 
1,1 промила алкохол в кръвта на Максим Стависки е показала от пробата, взета в нощта след катастрофата край Приморско. В пробите на водачите на ударените от джипа два автомобила няма наличие на алкохол, допълниха от бургаската дирекция на полицията.
ms.jpg В сутрешните часове на днешния ден беше изнесена информация за резултат от 1,2 промила от пробата с дрегер. При наличието на смъртен случай и стойност над 1,2 в кръвта на причинилия катастрофата, Наказателният кодекс предвижда от 3 до 10 години затвор. Според разказите на очевидци и предварителните мнения на експерти, Стависки се е движил с доста по-висока от позволената за участъка скорост и, навлизайки в насрещното платно, е причинил катастрофата. В резултат на удара с управлявания от Максим джип „Хамър” загина 23-годишният младеж Петър Петров, приятелката му Мануела (18 г.) е в кома, а останалите пътници в помляната „Хонда” са в болница без опасност за живота. По-леко се размина „Ауди”-то, в което джипът се е ударил странично, преди да налети на хондата със сливенска регистрация.
Партньорката на Стависки - Албена Денкова, направи изявление пред БТА: "Не мога да кажа нищо официално, защото до момента няма официално становище от органите, които разследват инцидента. Аз и Максим сме изключително загрижени и потресени от цялата ситуация. Основното, което се стараем да направим, е да се погрижим за хората, които са пострадали, за да може те да се възстановят. Всичко останало е в ръцете на следствието."
Денкова допълни, че Максим е бил в болницата още снощи, днес също е разговарял и непрекъснато е бил в контакт с лекуващите лекари на момичето и на другите пострадали. "Опитваме се да помогнем с нещо, с каквото можем. Надявам се утре да имам повече информация", добави Албена. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4995 |06.08.2007 МВФ с нов шеф до дни . 10| 5659 |06.08.2007 Уточняват алкохол или медикаменти е пил Максим Стависки . 0| 5057 |06.08.2007 Търси се кмет: трябва да е човек, който вдъхва и създава сигурност . 3| 5327 |05.08.2007 Синът на Снежана Димитрова поиска 100 000 евро от държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads