Реклама / Ads
10| 22236 |03.06.2019 НОВИНИ

Пробив на БОЕЦ за отстраняване на зам.-главния прокурор Гешев

.
Зам.-главният прокурор Иван Гешев
От изявление на гражданско сдружение БОЕЦ научаваме, че има реакция на техния сигнал до Висшия съдебен съвет за извършване на проверка по сканалните ракрития на някои медии за връзки на жената, с която живее висшият магистрат, с фирми, в които участва свидетелят по делото ”Иванчева” Александър Ваклин. Това според наблюдатели е конфликт на интереси и буди съмнения за обективността на процеса срещу кметиците на ”Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова.
 

Ето и самата позиция на сдружението:

 

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН ПРОБИВ НА БОЕЦ срещу един от най- верните слуги на управляващата ни мафия и зам.-главен шпицбригадир. Получихме официално писмо от ИВСС, с което ни уведомяват, че има образувана проверка срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев.

По сигнал на БОЕЦ за неговото отстраняване и за да се даде ход по същество изискват от нас допълнителна информация в три дневен срок!

 

Тази проверка е изключително важна! Защото за разлика от Цацаров, който е на избираема позиция,Гешев е на назначаема длъжност и БОЕЦ изрично изискваме от ИВСС неговото отстраняване поне до приключване на проверката! А задействането на тази процедура е в правомощията на ИВСС. Ще е интересно зависимите от мафията институции как ще изперат за пореден път слугата на своите господари.

 

БОЕЦ

 

Припомняме, че Гражданско движение ”БОЕЦ” сезира Висшият съдебен съвет с искане да бъде направена проверка след публикацията на Фрог Нюз за връзките на близки до зам.-главния прокурор Иван Гешев лица с Александър Ваклин, основния свидетел по делото срещу бившите кметици на ”Младост” Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5819 |21.05.2019 БОЕЦ внесе сигнал във ВКП за разкритията на ”Фрог” за Гешев, иска среща с президента . 14| 7454 |09.05.2019 БОЕЦ питат арменския поп: Жив ли е Пеевски? . 16| 9314 |07.05.2019 БОЕЦ: И ВАС не откри Пеевски!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads