Реклама / Ads
0| 3607 |27.08.2018 НОВИНИ

Продължава борбата за живота на ранените край Своге

.
Състоянието на пострадалите при тежката автобусна катастрофа край Своге остава тежко и нестабилно.
 

Четиримата най-тежко пострадали са претърпели операции в "Пирогов" и остават в интензивното отделение, а останалите двама в болницата са в по-леко състояние.

 

Пациентите са на преклонната възраст от 73 до 52 годишна възраст, което е утежняващ фактор, особено при тежките гръдни травми, които се срещат при повечето от пострадалите. Те се развиват не веднага, а постепенно, в рамките на 3-4 дни се задълбочават обикновено - за това не искам да давам още каквато и да е прогноза. Никой не е изключен още от опасност за живота, обясни проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ „Пирогов“.

 

В болница "Св. Анна" са настанени 6 души, от които 5 жени и един мъж. Във ВМА има двама души, които са в стабилно състояние, но 30-годишният мъж е в по-тежко състояние, заяви здравният министър Кирил Янаниев.

 

Министерството на здравеопазването публикува списък с инициалите на пострадалите при тежкия пътен инцидент и в кои столични болници са настанени те.

 

 

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – осем пострадали са транспортирани към лечебното заведение. Един е починал по време на транспорт. Втори починал при приема в болницата поради състояние, несъвместимо с живота.


Състоянието на хоспитализираните пациенти е, както следва:

64-годишна жена с инициали С.П. - с тежка гръдна гръдна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
72-годишна жена с инициали М.Г. - с тежка гръдна травма, тежка фрактура на гръбначен стълб, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
74-годишна жена с инициали К.Т - с тежка гръдна травма, черепно-мозъчна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
60-годишна жена с инициали С.К. - с гръдна травма с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен стълб, фрактура на крайници.
71-годишна жена с инициали Д.Д - с тежка фрактура на долни крайници и таз.
52-годишна жена с инициали С.Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма.

 

УМБАЛ „Света Анна“ – София - шестима пострадали, от които пет жени и един мъж: 66-годишна жена с инициали Л.Ф. - хоспитализирана в Хирургична клиника без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.


62-годишна жена с инициали З.Х. - на апаратна вентилация, в тежко състояния, след операция.
57-годишна жена с инициали В.П - в стабилно състояние без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
52-годишна жена с инициали Б.А. - с комоцио, в стабилно състояние без опасност за живота.
65-годишна жена с инициали Е. Б. - в стабилно състояние, в съзнание, без опасност за живота.
61-годишен мъж с инициали Л.Х. - в съзнание, в стабилно състояние.


ВМА – двама пострадали:62-годишна жена с инициали С.М. – в стабилно състояние, с множество контузии, без фрактури. Пациентката е контактна.
30-годишен мъж с инициали С.В. – в тежко, но стабилно състояние с черепно-мозъчна травма, гръдна и шийна травма, фрактура на рамо и на лумбални прешлени Пациентът е контактен и е настанен в реанимация.


УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ – един пострадал:59-годишен мъж с инициали Г.Г - с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в съзнание и остава в лечебното заведение за активно наблюдение.

 

Екипите на филиала за спешна помощ в Своге, заедно с дежурните от МБАЛ Своге, са оказали помощ на десетима пострадали при инцидента пътници. На мястото на катастрофата се е отзовала и линейката на общинската болница в Своге. След обработване всички пациенти са транспортирани до болниците в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4446 |26.08.2018 Изтичането на мазут край Созопол продължава . 1| 4598 |26.08.2018 Натровен с ”Новичок” пак влезе в болница, борят се за живота му . 0| 4316 |26.08.2018 Проф. Габровски от ”Пирогов”: Петима са с опасност за живота, двама са критични . 1| 3921 |23.08.2018 Консенсус между БАН и НИМХ няма! Протестите на метеоролозите продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads