Реклама / Ads
0| 4166 |02.09.2016 НОВИНИ

Продължава гасенето на пожарите край селата Главан и Хухла

.
Трето денонощие гори пожарът край село Главан в община Гълъбово. Към 16.00 часа на 2 септември пожарът беше локализиран, като работата по гасенето му продължава. Ст. инспектор Михаил Михов, началник група „Оперативен център“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Стара Загора обясни, че пожарът е локализиран на площ от 5440 декара, от които 2500 са смесена гора, съобщи Фокус.
 
По думите му пожарът е низов и ще бъде без загуби. Огънят е ограничен с помощта на просеки, направени с верижната техника. Усилията на екипите са концентрирани върху възникнали вътрешни огнища. Ст. комисарят посочи, че екипите, които работят на терена са подменени, тъй като предишните са работили без прекъсване почти три денонощия. В гасенето са се включили автомобили от пожарните служби в София, Ямбол, Пазарджик и Смолян. Михаил Михов уточни, че се гаси със способа насрещен огън, което се налага поради трудно достъпното място. На терен работят и 30 военнослужещи от състава на военни формирования 44 200 и 48 430 - Стара Загора. Военнослужещите оказват помощ на населението на основание отправено искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Над 500 дка сухи треви и храсти се разгоряха в пресечена местност в района на село Хухла в община Ивайловград. Действията по потушаването на пожара продължават. Няма опасност за населението. Сигналът за възникването на пожара е подаден в 11.28 часа на 2 септември. В ликвидирането на произшествието са съсредоточени екипи от пожарната на Ивайловград, Маджарово, Любимец, Свиленград с шест пожарни автомобила, служители на горското и доброволци от община Ивайловград. Предислоцирани са и 2 екипа с 2 пожарни автомобила от РДПБЗН – Кърджали. В гасенето на пожара се включи и вертолет Ми-17 от състава на ВВС. Вертолетът е излетял в 16.00 часа от авиобаза Крумово по разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов в отговор на искане на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Огнището на пожара в Сакар планина, който възникна на 30 август в близост до село Българска поляна в община Топловград е успокоено. В петък сутрин бедственото положение за общината бе отменено. Дежурните противопожарни екипи са направили пълен обход по целия периметър на пожара. При поредното бедствие в Област Хасково бяха унищожени над 12 хиляди декара площи, от които над 9 хиляди декара иглолистни и широколистни гори. Над три дни продължи борбата със стихията. За потушаване бяха ангажирани стотици пожарникари, полицаи, военни, горски, общински служители и доброволци. Причината за възникването на пожара е нерегламентирано почистване на пасища с тежка селскостопанска техника. Говорителят на пожарната служба в Пловдив инспектор Цвятко Дешев уточни, че все още има противопожарни екипи, които превантивно стоят на място, въпреки успокояването на огнището на пожара.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4604 |02.09.2016 Мистерията около Каримов продължава . 1| 5096 |22.08.2016 Тютюневите складове продължават да горят . 0| 4294 |17.08.2016 Безчинствата в Галиче продължават! Човек на Ценко Чоков преби работник . 0| 4486 |16.08.2016 Пиронкова надви Дария Касаткина и продължава в Синсинати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads