Реклама / Ads
0| 4502 |04.01.2019 НОВИНИ

Продължава издирването на няколко от откраднатите ценни картини в София

.
Две от намерените откраднати картини. Източник: БГНЕС
Според някои информации се издирва една от 13 ценни картини откраднатите от къща в центъра на София. Задържани са двама души, но все още се издирват други двама. От столична полиция съобщават, че по данни на тъжителя са изчезнали около 16 картини – 5 на Владимир Димитров-Майстора, 8 на Ди Киро.
 

Само една от откраднатите картини до момента не е намерена, както и антикварна пишеща машина. Полицията издирва и самите крадци, съобщава БНТ.

Двамата издирвани са криминално проявени мъже. От къща в София бяха откраднати платна на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров - Ди Киро.

 

"По данни на тъжителя са около 16 картини – 5 на Владимир Димитров-Майстора, 8 на Ди Киро, една на неизвестен автор и един портрет на Майстора, но трябва да подчертаем, че тези картини не са подписани от Владимир Димитров-Майстора, поне такава е информацията. Изготвен е съвместен план заедно с Главна дирекция. На терен работят доста екипи. На по-късен етап, може би към края на работния ден, ако има някаква информация, която е възможно да споделим с вас, ние ще го направим".

 

„На един от адресите бяха намерени 9 от картините, на „Златовръх“, а в „Хаджи Димитър“ още две от картините. Една от картините ни беше предадена в Главната дирекция. Текат целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия за задържането на още две лица, които имат съпричастност към това престъпление“, каза старши комисар Георги Хаджиев от Столичната полиция.

 

Купувачът на една от крадените  картини на Майстора я е занесъл днес лично на Главна дирекция "Национална полиция".

 

Не е ясно дали купувачите на картини са били наясно, че те са крадени. Началникът на сектор за културно-исторически дейности в Главна дирекция „Национална полиция“ съобщава, че за платната са платени над 10 000 лева. По думите му цената не е била окончателна, тъй като имало спор за авторството на една от картините.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4220 |31.12.2018 Мръсен въздух в няколко града днес . 0| 4869 |21.12.2018 Хиляди пътници са блокирани на няколко летища в Европа . 6| 4112 |13.12.2018 Йорданка Фандъкова: Продължава проверката за липсата на 8000 тона павета . 3| 7491 |12.12.2018 Христов и Зяпков: Трупът на КТБ все още мирише, продължават да разграбват ”кухата” банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads