Реклама / Ads
6| 5634 |28.01.2009 НОВИНИ

Продават инфраструктурата на Слънчев бряг на частен инвеститор, община Несебър я иска без пари

.
След окончателния отказ на община Несебър да закупи инфраструктурата на Слънчев бряг изпълнителният директор на дружеството Малина Стратиева съобщи, че се пристъпва към продажба на частен инвеститор.
 

Междувременно днес на пресконференция кметът на Несебър Николай Димитров настоя държавата да предостави безвъзмездно улиците на курорта Сл.бряг – изток на общината.

Според мен е абсолютно невъзможно в условията на пазарна икономика да се случи подобно нещо, коментира Стратиева. По думите й инфраструктурата на Слънчев бряг, така или иначе е дълготраен материален актив на дружеството, което се листва на борсата и е в процес на приватизация, тоест след като община Несебър отказва закупуване от следващия месец ще се предприемат действия по реализация на тази приватизационна сделка. "Вече го обсъдихме, че след отказа Съветът на директорите, съгласувано с принципала Министерство на икономиката и Агенцията за приватизация ще предложи нова стратегия за приватизация на тази структура, тоест продажба", каза още Стратиева.

mal_stratieva_sl_brjg.jpg

Въпреки това на въпрос на журналист кой ще подържа тази инфраструктура кметът отговори, че това ще бъде поето от община Несебър. На среща с началника на полицията Стойко Манев, е уточнено че полицаите, които охраняват зона изток, ще преминат на издръжката на община Несебър. Също така общината ще поеме почистването и осветлението на улиците. Това било единодушно прието от избраната работна група, в която участват кмета Димитров, председателят на Общинския съвет – Благой Филипов, общински съветници и членове от Съюза на собствениците.

„Ако на времето някой е допуснал някаква грешка и е актувал инфраструктурата в активите на Слънчев бряг, мисля че сега е моментът тази грешка да бъде поправена и държавата да намери начин безвъзмездно да предостави улиците на Сл.бряг – изток, на община Несебър, без да се налага да се източва бюджета за години напред” – заяви Димитров и още веднъж допълни, че това е единодушното решение на цялата работна група. 

"Незнам какви са тези решения на работни групи, но те са напълно нереални и противоречат с всякакви пазарни принципи", коментира Стратиева. 

sl_brjg_nesebur.jpg  снимки Вяра Йовева

Даниела Георгиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6048 |03.12.2008 Край на кризата: $2500 заплата, ако продавате тайландски сувенири . 3| 6945 |03.09.2008 Овце хвърчат по трасето Бургас-Слънчев Бряг . 0| 5151 |01.08.2008 Виж слънчевото затъмнение! . 0| 4849 |01.08.2008 Виждаме феномен - слънчево затъмнение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads