Реклама / Ads
1| 7461 |13.09.2013 НОВИНИ

Продават нова дрога в София, гарантирала 3 дни халюцинации

.
Нов смъртоносен халюциногенен наркотик е произвеждан от началото на годината в домашна лаборатория в центъра на София. Мозъкът на нелегалното производство е около 40-годишен австралиец, издирван в родината си за наркоразпространение, пише 168 часа.
 
При акция на 5 септември е разбита нарколабораторията в дома на българин, който помагал на австралиеца. По време на операцията двамата са били арестувани. В една от стаите са намерени различни видове химически приспособления за производството на Bromo-dragonfly и МДМА. Прозорците на помещението били затъмнение с фолио, за да може слънчевата светлина да не влияе на опитите. Заловеният австриец бил химик. Сам успявал да синтезира непознатия за българския пазар халюциноген, както и популярното екстази.

Лабораторията работела в района на хотел "Кемпински" от януари тази година. Австралиецът и българиският му помощник били предпазливи при търгуването с наркотиците. Най-често осъществявали контакта с клиентите си по интернет, но също използвали и криптирани съобщения, когато се отнасяло за по-големи доставки. В домашната лаборатория са открити, както готови, така и приспособленията, с които са правели. Bromo-dragonfly се оказал не много подходящ за българския пазар. Изключително силното халюциногенно вещество довело до припадъци повечето, които го опитвали. Цената му също е сравнително висока за нашите наркосреди - 40-50 евро за доза. Най-специфичното при Bromo-dragonfly е изключително продължителното му действие. Ефектът му може да се усети дори 6 часа след приемането му, но трае до 2-3 дни. Дори няколко милиграма от него могат да доведат до натравяне и фатални реакции. По време на дългия ефект на Bromo-dragonfly се сменят няколко различни състояния - от силни халюцинации до проблясъци на съзнанието.

Това, че ефектът се проявява много по-бавно, отколкото при повечето познати наркотици, в много случаи довежда до повторна доза. Именно това води до най-сериозен риск -поемане на по-голямо, фатално количество. Най-често Bromo-dragonfly се приема под формата на картонче, което се слага под езика. Основното му състояние обаче е прах с розов цвят. По света има поне 5 доказани смъртни случая в резултат на халюциногена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4874 |09.09.2013 Избират нова комисия “Златанов” . 13| 7874 |04.09.2013 Анна Цолова и Виктор Николаев излизат по Нова тв на 9-и септември . 10| 5290 |04.09.2013 Нинова и Павлова кръстосаха шпаги преди сесията на парламента . 1| 5732 |30.08.2013 Нова кървава злополука с дете и велосипед

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads