Реклама / Ads
1| 5978 |22.03.2014 НОВИНИ

Продават сандвичи с марихуана до гимназия в Ловеч

.
Полицаи затвориха закусвалня, която на метри от гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I" в Ловеч предлагала не само обикновени сандвичи, но и такива с марихуана. Учениците използвали лаконичното „един голям сандвич" и срещу 12,50 лв. получавали пликче с канабис в закуската. Традиционният сандвич без „весела гарнитура" струвал 2,50 лв.
 

 

Двамата работници в закусвалнята – Ивелин, на 22 години, и 24-годишният му помощник Мартин, са били задържани в четвъртък около 9 часа сутринта при акция на ловешката полиция срещу търговията на по-специалните сандвичи. При личен обиск у двамата са открити общо десет грама канабис, а по-късно в дома на Василев е намерен още грам и половина трева. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

Закусвалнята е работила близо година, като в началото е била отворена от Иван И., студент в София, който не е сред задържаните. „Той се друсаше често преди, но последните две години се изчисти”, разказаха пред „Монитор" негови познати. По-късно бизнеса поел Ивелин, известен в града с прякора Рижо, а отскоро сандвичи правел и Мартин, който е готвач по професия.

„Там винаги миришеше на трева, не знам какво правеха”, коментираха вчера ученици в гимназията, според които за „веселите закуски” имало редовни клиенти, а мълвата, че там можеш да си купиш нещо повече от храна, се носи още от отварянето на павилиона.

 

„Може да си го изпушиш спокойно отпред и никой да не разбере каква цигара е, разказаха гимназисти, които са виждали как любителите на нестандартните сандвичи се смесвали с тютюнозависимите пред входа на школото и пафкали „гарнитурата".

Бързите закуски били популярни и сред младежи от други училища в града, които отскачали до Езиковата в междучасието. От затварянето на павилиона за дюнери най-доволни останали конкурентните закусвални в града. „Пет класа от Езиковата дойдоха, след като им затвориха павилиона!", обясни собственичката на закусвалня на ул. „Търговска". Още преди около година преподаватели от училището за чужди езици предполагаха, че в часовете им влизат напушени ученици, защото били в необичайно приповдигнато настроение и избухвали в истеричен смях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6942 |15.03.2014 Лондонският "Телеграф":Българите продават гражданство за 150 000 лири . 9| 5280 |27.01.2014 Каролев пледира за легализация на марихуаната . 21| 5930 |19.11.2013 Каролев: Българската икономика ще спечели от марихуаната . 8| 5177 |14.11.2013 Разпродават трите трона на цар Киро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads