Реклама / Ads
7| 6474 |18.10.2011 НОВИНИ

Продават на търг спиртоварната на "Цар" Киро

.
Тази седмица проверяващи отиват на място в Катуница, да преброят лично палатите на ромската фамилия. Проверяват дали са законни 10-те къщи на ромския лидер.
 

Прословутата спиртоварна на Кирил Рашков ще бъде продадена на търг, съобщиха вчера от НАП Пловдив, пише Монитор. След като преди няколко дни се появи информация, че скъпата техника е изчезнала, „Монитор” научи, че тя е била открита демонтирана. При първата проверка в началото на октомври просто не е разпозната, тъй като била покрита с прах в съседна на спиртоварната сграда.  През есента на 2009 година данъчни и митничари запечатаха цеховете на фабриката за алкохол на цар Киро в Катуница. Тогава бяха иззети един тон спирт и 800 тона меласа и бе демонтирано част от оборудването, като уреди за измерване на температурата, контролно табло и помпа. Установено било, че собственик на фабриката по документи се води фирмата на Ангел Рашков, който е син на Цар Киро.

След акцията Кирил Рашков и синът му се оправдали, че пускали дестилационната система във фабриката профилактично два пъти в годината, а полученият спирт уж изливали в канализацията.Меласата пък ползвали не за дестилация на спирта, а за храна за животните. Въпреки че му се разминало лежането в ареста, Рашков останал без фабриката си, която оттогава стои запечатана. Цялото оборудване обаче било оставено на отговорно пазене на царския син Ангел, който през тези години нямал никакво право да се разпорежда с техниката. Междувременно стана ясно, че прокурори, строителни инспектори и общинари са започнали да проверяват дали 10 къщи на Цар Киро са законно построени. До момента проверката е била само по наличните в архива на община Садово документи за имотите на поне 12 души от най-близкото обкръжение на Цар Киро.

Очаква се тази седмица проверяващи да отидат на място в Катуница и да преброят лично палатите на ромската фамилия. Инспекцията им е част от образуваното досъдебно производство за данъчни престъпления на ромската фамилия. От прокуратурата са поискали от община Садово  справки за абсолютно всички имоти на снахи, внуци, съпругата Костадинка и най-близката рода на фамилията. За къщата на покойния син на Цар Киро - Иван Рашков например, в която преди дни бе открит скрит боен арсенал, липсват документиза законен строеж. Според общинския архив на хартия такъв палат не съществува. На практика обаче къщата е била не само обитаема, но и в нея се говори, че се бил пренесъл преди време да живее самият Цар Киро. Останалите осем палати са построени със строително разрешение, които са били узаконявани след като са вдигнати. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4914 |14.10.2011 Спиртоварната на Цар Киро изчезна . 39| 7331 |11.10.2011 Дж. Уорлик: И аз щях да се ядосвам, ако хора като "цар" Киро живеят над закона . 37| 6308 |29.09.2011 6 млн. лв. данъци дължи "цар" Киро . 14| 6554 |27.09.2011 Ицо Папата: Нищо не може да спре "цар" Киро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads