Реклама / Ads
2| 5443 |28.09.2018 НОВИНИ

Продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Димитър Върбанов

.
”До този момент нито „Господари на ефира“, нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки.
 

При разпространение на информацията по случая, в медиите бяха употребени много сензационни изрази като „жестоко пребит“ и „тежък побой“, които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера. Това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер." Това се казва в позиция на екипа на предаването. 

 

Вярваме и ще работим за това тази тема, да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората, добавят от "Господари на ефира".

 

"Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на „Господари на ефира“, считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

 

„На нас от „Господари на ефира“ в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която „Господари на ефира“ отстоява, това е в основата на всичко, което правим“, се казва още в позицията.

 

Самият журналист заяви: „Смятам, че показанията са такива, каквито съм казал, склонен съм да отговарям, искам да се извиня на обществото”. 

 

„Оказа се, че всичко това е една постановка. За съжаление прокуратурата беше подведена. Това е абсолютно недопустимо. Това е тежко умишлено престъпление от общ характер, за което се предвижда наказание от 5 години лишаване от свобода. И тогава си поставяме въпроса и като разследващи, доколко може да се вярва на тези журналисти, на това предаване, с което прокуратурата често влиза в контакт”, коментира Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

 

„Ударих си лявата ръка, левият крак и лявата страна на главата – усетих силна болна в главата и видях, че имам кръв по ръцете, не си спомням нищо друго, защото имах свевтовъртеж и силни болки в главата”, цитира Румяна Арнаудова Върбанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7950 |19.04.2017 Халваджиян: Гледах пресконференцията на Слави! Браво! . 10| 4822 |25.10.2015 Халваджиян: Искам всеки ден премиерът да ми дава отчет . 0| 6908 |03.02.2015 Джудиста арестуван в Унгария за източване на банкови карти . 35| 9375 |02.07.2012 Гала ще гони братя Халваджиян, както МВР братя Галеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads