Реклама / Ads
13| 4682 |19.01.2021 НОВИНИ

Проф. Андрей Чорбанов: Няма жив човек, който да каже, колко ще е имунитетът от ваксините

.
Проф. Андрей Чорбанов
Няма жив човек, който да каже колко време ще е имунитетът от коронавирус. Различните ваксини дават различен имунитет. За тази нова генерация ваксини никой не може да каже какъв е срокът, но се казва, че ще е поне година.
 

Той допълни пред bTV, че и няма кой да каже, дали трябва да има пак ваксиниране след една година. По думите му е рано да се каже, дали пак трява да се имунизираме след година, защото тези ваксини още не са изследвани достатъчно.

 

При всяка имунизация има странични ефекти. Някой път се прекалява с информацията. В Норвегия казаха, че намират връзка между ваксинацията и смъртта на тези възрастни хора. При възрастните хора имунната системата не функционира правилно. При тях се очаква по странни реакции. Така професорът той смъртта на група възрастни хора в Норвегия.

 

Времето ще покаже дали Турция и Гърция ще станат един оазис след пълната ваксинация, категоричен бе проф. Чорбанов.

 

Очакваме да получим разрешение от съответната агенция за българската ваксина. Щом го получим започваме експерименти. Двимижим се по график, информира той.

 

Ако имунизираме по 10 000 на ден ще ни трябват 400 дни. Без да пропускаме събота и неделя и Курбан Байрам. Здравните власти ще кажат за времето, обясни професорът.

 

Не знам как личният лекар би дал съвет за бременни и деца, дали да се имунизират. Не е тествано при тях. Не би трябвало да се имунизират носителите на ХИВ, обясни още той.

 

Проф. Чорбанов коментира и раждането на бебе с антитела в България, след като по време на бременността майката е изкарала коронавирус: Антитела се получават и чрез кърмата, горещо съветвам майките да кърмят, защото не е доказано, че вирусът се пренася чрез кърмата. В кърмата има страшно много антитела, които имат функцията да предпазват детето в първите месеци от неговия живот, когато още няма имуннна система, каза още проф. Андрей Чорбанов.

 

 




 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3308 |18.01.2021 Проф. Иво Петров: Ваксините не крият рискове за сърдечно-съдовите заболявания . 2| 3190 |15.01.2021 Проф. Богов: Реорганизираме частично ковид отделението . 13| 8273 |14.01.2021 Проф. Илко Гетов: Не се ваксинирайте с ”Модерна”, ако имате филъри в лицето . 22| 3999 |13.01.2021 Проф. Радка Аргирова: Не съм съгласна карантинираните да се пускат за 2 часа, за да гласуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads