Реклама / Ads
19| 4102 |18.04.2021 НОВИНИ

Връщат НОЩ. Проф. Ангелов напада злобно: От новата власт не познават законите и са некомпетентни

.
Проф. Костадин Ангелов
Новата власт, така да го кажем, не познават законите и са некомпетентни. Да си сложат свой щаб, щом правят коментари, че хирург е начело на сегашния. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов на днешния брифинг на ПП ГЕРБ. В изказването си той беше доста нападателен.
 

„Слушайки коментарите на всички наши политически опоненти и мераклии за властта, искам да им кажа нещо много ясно: „Уважаеми колеги, моля да прочетете действащите закони в Р България. Моля да ви стане ясно какви са правомощията на НОЩ, кой носи отговорността за действията и резултатите от пандемията и как се взимат решенията. Всички коментари, направени от политици, включително лекари и председателят на Здравната комисия д-р Симидчиев, ясно и точно показват, че тези хора не познават българското законодателство в сферата на здравеопазването и не знаят какво правим. НОЩ е създаден като съвещателен орган към министър-председателят“, поясни той.

 

„Съвсем логично е при формирането на ново парламентарно мнозинство, този Национален оперативен щаб да се разформирова, за да може новата власт да си създаде адекватен щаб“, добави проф. Ангелов.

 

„Ние знаем какво правим и постигаме резултатите. Имаме самочувствие да кажем, че се справихме“, заяви горделиво той.

 

На брифинга стана ясно, че министър-председателят в оставка Бойко Борисов е разпоредил на проф. Костадин Ангелов дейността на НОЩ да бъде възстановена, докато бъде избрано ново правителство.

 

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Само с едно гласуване могат да продължат работата му и д-р Симидчиев да дава указания. Злобата и реваншизмът им стигна дотам, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3742 |18.04.2021 Проф. Радка Аргирова: Налице е страхотна търговска война за ваксините . 3| 3097 |16.04.2021 Идната сряда техниката влиза в парламента. Връщат системата и мониторите . 5| 3858 |16.04.2021 Бабикян за проф. Ангелов: Държи се като санитарен инспектор, не като министър . 7| 3422 |15.04.2021 Проф. Герджиков: Голямата надежда в новото НС е Ива Митева, но една птичка пролет не прави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads