Реклама / Ads
8| 4488 |30.07.2020 НОВИНИ

Проф. Ангелов: Водите на река Марица са чисти

.
Проф. Костадин Ангелов
Във водата от изворите на река Марица, от които сме взели проби, няма замърсители и вещества, които да са опасни за живота и здравето на хората. Повърхностите води на река Марица по протежението до Турция, са чисти. Малко вероятно е да има замърсяване на подпочвените води. Водоподаването е възстановено – за сега е за битови нужди.
 

Това съобщи пред бТВ министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който коментира и новите мерките на правителството за справяне с ковид кризата. 

 

До края на годината са осигурени 107 млн. лева за медиците на първа линия, коментира той по повод отпуснатите допълнителни финансови средства за системата на здравеопазването.

 

"С 10% ще се увеличат цените на клиничните пътеки. С 10% ще се увеличат и лимитите на болниците. Целта, която преследваме, е да се увеличат основните възнаграждения на персонала на болниците. Най-малко ще се усетят промени в общинските болници, но и там сме увеличили средствата до края на годината", отбеляза здравният министър.  

 

Той уточни, че списъците за медиците, на които се отпускат допълнително средства за борбата с коронавируса, се подават от директорите на болниците.

„В болницата в Сливен например са отпуснати по-голяма сума пари отколкото са раздадени, защото не всички са имали контакт със заразени с коронавируса“, каза проф. Ангелов. 

 

Следващите месеци, ако има увеличение на случаите на коронавирус, вече имаме алгоритъм и план за действие за осигуряване на болничните легла, апаратура и възможности за лечение, посочи още министърът на здравеопазването. 

„В Александровска болница и сега се лекуват пациенти с коронавирус, трябва да свикнем да живеем с него“, заяви проф. Костадин Ангелов. 

Според него сега системата е по-подготвена, отколкото през пролетта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4772 |28.07.2020 Омбудсманът настоя - столичното парно да публикува цените на топлинните счетоводители . 40| 18907 |26.07.2020 Проф. Коста Костов: Не бих седнал на чаша вино с ген. Мутафчийски . 32| 12482 |24.07.2020 Проф. Димитър Луджев: Борисов е страхлив нарцис. Няма да се оттегли . 18| 5538 |24.07.2020 Проф. Александър Маринов: За управляващите би било по-добре да отидат бързо на избори. Ще понесат по-малко щети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads