Реклама / Ads
26| 6325 |18.09.2013 НОВИНИ

Проф. Близнашки: Пеевски трябваше да свърши мръсната работа

.
Професорът по конституционно право и бивш депутат от БСП Георги Близнашки
Не може да си ляв и да подкрепиш плоския данък. Има мигове, когато чашата прелива. При мен това се случи, именно когато през 2007 г. БСП го въведе. Това е ултрадясна мярка, която БСП се опитаха да пробутат "по терлици”. Тогава Пламен Орешарски беше финансов министър.
 
Това каза професорът по конституционно право и бивш депутат от БСП Георги Близнашки.

"Моята позиция винаги е била последователна. С Велислава Дърева от началото на прехода сме вътрешната опозиция в БСП. Сега продължавам да ходя на протестите срещу кабинета "Орешарски". Никой не ми е плащал за това, няма такава тарифа за професор по конституционно право. Никакви упреци не могат да ме притеснят”, коментира Близнашки.

"Въобще не ме интересува какво мислят хора като Мая Манолова. Аз знам механизмите, по които се влиза в парламента", заяви проф. Близнашки. "Аз съм бил на ръководни позиции, каквито малцина са заемали и то в най-страшните времена. Аз нося отговорност за много от нещата, които се случиха по време на Националната кръгла маса, в създаването на новата Конституция на републиката. Аз не се смятам за ляв в обикновения смисъл на думата", каза професорът.

"Протестът продължи твърде дълго. Хората осъзнават, че са изправени пред дилемата "да си почиваме или да бъдем свободни". Хората, които излизат на тези протести, излизат открито, с физиономиите си, рискувайки дори работата си. Тези протести не бива да бъдат подценявани. Те ще дадат отражение на ситуацията у нас за дълго време напред", посочи бившият депутат.

"В БСП в момента има едно гробно мълчание. Никой от социалистическата партия не излиза да я защити сега, защото тя няма кауза. Тепърва на левицата й предстои да бере горчивите плодове на политическата ситуация у нас. Властта ходи по горещи въглени, тя е в пълна изолация", каза още проф. Георги Близнашки.

Според него не може да се има доверие на социологическите данни, че БСП изпреварва ГЕРБ. "Самите управляващи едва ли биха искали Делян Пеевски да се върне в парламента, тъй като той се превърнал в символ на злото. Пеевски беше избран, за да свърши мръсната работа на децата на номенклатурата, които за първи път от доста години насам губят позиции", каза проф. Близнашки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5810 |15.09.2013 Яне Янев: Пеевски държи мажоритарния пакет на управляващите партии . 19| 6387 |13.09.2013 Румен Петков: Бойко вдига плакат "Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски" . 20| 5693 |12.09.2013 Кадиев:Трябва някой да понесе отговорността за назначението на Пеевски . 25| 5994 |06.09.2013 Проф. Драганов иска "Върви народе възродени" да смени "Мила родино"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads