Реклама / Ads
33| 8174 |12.03.2014 НОВИНИ

Проф. Димитър Иванов: Кабинетът е над жалона "Борисов"

.
"Ако сравняваме правителството с жалона "Борисов", то свърши редица полезни неща - във взаимоотношенията със бизнеса и социалната политика. Кабинетът продължава да работи в условията на протест, което затруднява усилията му. В международен план обаче политическото разцепване на България създава недостатъчен уют за стабилно доверие към България като политически и икономически партньор", заяви в "Лице в лице" професор Димитър Иванов.
 

По думите му кабинетът "Орешарски" няма особени успехи в борбата с безработицата, а великденските надбавки към пенсиите няма да решат проблемите с доходите на хората. "Трябва да се намери начин да се вдигнат доходите. Иначе по какво се различават от Дянков", каза проф. Димитър Иванов.

В Крим става дума за един референдум. Дали той ще бъде припознат и ще има политически актове, това е съвършено друго нещо. Да не забравяме, че Крим от 1783 г. е присъединен от Екатерина Велика към руската империя. Хрушчов прави подарък на Украйна и им я отстъпва като тяхна територия. С това е обяснима носталгията на Русия към Крим.Но не смятам, че ще се стигне до присъединяване. Основната битка е битката за ресурсите, коментира ситуацията в Украйна професорът.

„Какво представлява Украйна за Путин? Мечтата на Путин е Евроазиатският съюз. Украйна е фокусът на този Евроазиатски съюз. В този смисъл битката за Украйна ще е сериозна. И всякакви санкции срещу Русия ще бъдат противопоказни. България няма интерес от такива санкции. Българската малка дипломация има шанса да бъде инициатор на един голям план за възстановяване на Украйна“, заяви още той.

„Защото Украйна представлява огромен интерес за нас. Украйна е пътят към газа. Украйна е един огромен ненаситен пазар. В рамките на една активна регионална инициатива България би спечелила много от икономическото стабилизиране на Украйна. И ние трябва да се възползваме от тази възможност“, категорично заяви проф. Димитър Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7461 |12.03.2014 Проф. д-р Тодор Кантарджиев пред Фрог: Грипът си отиде . 4| 6341 |11.03.2014 Сметната палата: Законът позволява проф. Димитров да получи 6 заплати накуп . 60| 4787 |11.03.2014 Проф. Близнашки: Не делим подписите по партийни цветове . 12| 5991 |07.03.2014 Проф. Димитров: Предизвикахме управляващите с одита на МВР и "Авиоотряд 28"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads